
Krémes, ízletes tojáskrém lilahagymával: percek alatt elkészül a fenséges kence

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
Az ízletes tojáskrém ropogós pékárura kenve a legfinomabb, de érdemes mellé zöldségeket is kínálni.
Az egyszerű főtt tojás nagyon izgalmasan felhasználható alapanyag, készülhet belőle krémes krokett, mutatós kaszinótojás vagy ízletes kence, amit reggeli pirítósra vagy kiflire kenve is el lehet majszolni.
A tojáskrém ízesítése kicsit sem unalmas, sokféle variációban érdemes kipróbálni. Az alábbi receptben natúr vajkrémtől lesz selymes, de helyette tejföl vagy joghurt is kerülhet a kencébe. Húsvét környékén érdemes kicsit ünnepibbre szabni, mustár helyett tormát használj, így sokkal pikánsabb finomságot kenhetsz a kenyérre. Ha azonban lágyabb, retrósabb ízvilágban szeretnéd élvezni, majonézzel dúsítsd.
Ízletes tojáskrém

Hozzávalók 4 személyre
- 5 darab tojás
- 20 dekagramm vajkrém (natúr)
- só és bors ízlés szerint
- 1 darab lilahagyma
- 2 teáskanál mustár vagy torma
Elkészítés:
A főtt tojásokat reszeljük le vagy törjük össze villával, majd adjuk hozzájuk a finomra vágott lilahagymát, vajkrémet, mustárt vagy tormát (ha retrósabbra szeretnéd, akkor használj majonézt a mustár vagy torma helyett). Ízesítsük sóval és borssal, majd az egészet keverjük egybe, lefedve tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors