Krémes jegescsoki: 5 perces hűsítő desszert

jegescsoki2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Olvasztott csoki és kakaópor is gazdagítja a krémes italt, ráadásul, ha jégkockát is turmixolsz bele, nagyon sűrű lesz.

Ha valami édes desszetre vágysz, ami egyben hűsít is, ráadásul pár percen belül készen van, készíts jegescsokit. Nagyon krémes lesz a hideg édesség, mivel a kakaó mellett olvasztott csoki is kerül bele, a beleturmixolt jégkockától pedig sűrű állaga lesz. Ezt amúgy ízlés szerint alakíthatod, több tejjel hígabb, több jéggel kanalazhatóbb lesz.

Alapnak választhatsz tej- és étcsokit is, de előbbiből is érdemes magasabb kakaótartalmút, hogy ne legyen túl édes a végeredmény. Ha cukrozott kakaóport használsz, akkor pedig teljesen hagyd ki a cukrot a receptből. Tej helyett növényi itallal is dolgozhatsz, mandulával nagyon finom lesz. 

A kész jegescsokit kínáld tejszínhabbal vagy fagyival ízlés szerint.

Jegescsoki

jegescsoki

Hozzávalók 4 pohárhoz

  • 120 gramm tejcsokoládé (40%-os)
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 380 ml tej
  • 3 bögre jégkocka
Recept idők

Elkészítés:

A csokit vágjuk kis darabokra, majd mikróban olvasszuk meg, 10 másodpercenként keverjük át. Ha elolvadt, keverjük bele a kakaóport és a cukrot, míg elvegyül benne. Öntsük fel 130 ml langyos tejjel, keverjük csomómentesre. Tegyük félre hűlni.

Öntsük egy turmixgépbe a maradék tejet, a csokis keveréket és a jégkockát. Mindent turmixoljunk össze. Ha sűrűbbre szeretnénk, adjunk még hozzá jégkockát, ha hígabbra, tejet.

Rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük