
Ropogós, fűszeres bundában sült csirkecomb: sütőben készül a joghurtban pácolt hús

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
A hús elkészítésével alig van munka, az idő nagy részében a hűtőben pihen, minél tovább hagyod a marinádban, annál finomabb lesz.
A görög joghurtba pácolt csirkecomb belül vajpuha és omlós lesz, kívülről pedig ropogós a fűszeres bundának köszönhetően. Bár néha azt gondolom, a sült combot már nem lehet hova fokozni, mindig akad egy-egy olyan új recept, ami megcáfol: az alább olvasható például kettő az egyben, amellett, hogy egy nagyon finom pácot kap a hús, még ropogós és fűszeres is lesz.
Sima joghurttal is mennyei lesz, de a görög változat még krémesebb, illetve a picit csípős dijoni mustárt sem érdemes kihagyni belőle. A ropogós bunda fűszeresen lesz az igazi, pirospaprika és kakukkfű ízesíti, de egy kevés sütőport is érdemes keverni bele, hogy picit könnyedebb legyen.
Joghurtban pácolt csirkecomb

Hozzávalók 6 darabhoz
Marinád:
- 250 gramm görög joghurt
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 6 darab csirkecomb (alsó)
Bunda:
- 100 gramm liszt
- 1.5 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
Elkészítés:
A görög joghurtot, a mustárt és a zúzott fokhagymát keverjük alaposan össze egy nagy tálban, kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Forgassuk bele a megtisztított csirkecombokat a marinádba, majd tegyük őket a szósszal együtt egy nagyobb, simítózáras tasakba. Tegyük így a hűtőbe minimum 1, maximum 12 órára.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy fóliával, majd tegyünk a tetejére egy sütőrácsot, kenjük meg enyhén olajjal.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a paprikát, a kakukkfüvet, a sütőport, a sót és a borsot.
A csirkecombokat vegyük ki a marinádból, rázzuk le róluk a felesleges szószt, majd forgassuk meg őket egyesével a lisztes keverékben. A felesleges lisztet rázzuk le róluk. Tegyük őket az előkészített sütőrácsra.
Fújjuk le a combokat olajspray-vel, majd toljuk őket a sütőbe 35-40 percre. Mikor aranybarna a színük és a belső hőmérsékletük elérte a 72 fokot, készen vannak.
Fotó: Getty Images