10 perces, sűrű, joghurtos eperkrémleves - Ínycsiklandó desszert is lehet
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ahogy jönnek az egyre melegebb és melegebb hónapok, úgy egyre inkább megkívánjuk a hideg leveseket és édességeket. Már nem forró húslevesre és almás pitére, hanem egy hűvös krémlevesre és pohárdesszertre vágyunk.
Krémlevest készíteni nagyon egyszerű, és különösen könnyű dolgunk van, ha azt még főzni sem kell. Az is egy megoldás, ha az epret kellő mennyiségű tejjel és tejszínnel összeturmixoljuk, de mi most ennél eggyel különlegesebb receptet hoztunk, ami a pohárdesszert kategóriába is beleillik.
Extra eperkrémleves
Ez a sűrű krémleves joghurttal, tejföllel és tejszínnel készül, amit még egy kis citrus is megbolondít. Ha szeretnénk, használjunk vaníliás joghurtot, akkor még egy plusz pikantériát csempészhetünk a levesbe.
Leves vagy desszert?
Mivel folyékony hozzávalókból csak egy kevés tejszín kerül az eper mellé, ezért egy viszonylag sűrű végeredményt kapunk, ami egy tökéletes desszertnek is beillik. Ha hígabb levest szeretnénk, akkor csak annyi a dolgunk, hogy a turmixolás végén, mikor látjuk már, hogy mennyivel szeretnénk hígítani, egy kis tejet öntünk hozzá és összedolgozzuk.
Joghurtos eperkrémleves
Hozzávalók 3 adaghoz
- 450 gramm eper
- 225 gramm tejföl
- 225 gramm görög joghurt (vaníliás)
- 0.25 bögre limelé (esetleg narancslé)
- 0.33 bögre cukor
- 115 milliliter tejszín
Elkészítés:
Az epreket tisztítsuk meg, vágjuk félbe. Minden hozzávalót tegyünk egy turmixgépbe. Alaposan dolgozzuk össze őket, ízlés szerint lehet még édesebbre vagy savanyúbbra készíteni. Ha túl sűrű, tejjel lehet rajta hígítani. Hűtőben legalább egy óráig pihentessük.
Fotó: Getty Images