
Illatos, fahéjas szilvaleves: joghurttal sűrítve készül

A szilva az ősz legpompásabb gyümölcse, melyet nem csak süteményekbe csempészve érdemes kipróbálni, gyümölcslevesnek is nagyszerű alapanyag.
A szilvából káprázatos levest készíthetsz, mely eteti magát, olyan finom. Kellemes édeskés zamata miatt nem csak ebédre tökéletes választás. Desszertként is helytáll, főleg akkor, ha még tejszínhabot is kínálsz hozzá.
A szilva mellé remekül illik a fahéj és a vanília. Az intenzív ízélmény kedvéért használhatsz egész vaníliarudat. Ha utóbbi mellett döntesz, akkor félbevágva tedd a levesbe, a magját pedig kapard bele. A selymes textúra kedvéért joghurttal sűrítsd a mennyei gyümölcslevest, mely hidegen és melegen is csodálatos.
Mi kerüljön a gyümölcs tetejére?
Tejszínhabbal megkoronázva a legfinomabb, de túrógombóccal is érdemes kipróbálni. A szilvaleveshez remekül illik a dió, mandula vagy az aszalt szilva, de pufi palacsintával is feldobhatod.
Joghurtos, fahéjas szilvaleves

Hozzávalók 4 személyre
Leves:
- 1 kg szilva
- 1 darab citrom héja
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 200 g natúr joghurt
Tálalás:
- tejszínhab ízlés szerint
- szilva ízlés szerint
- citromkarikák ízlés szerint
Elkészítés:
A szilvát mossuk meg és magozzuk ki, majd tegyük fazékba annyi vízzel, amennyi ellepi.
A szilvához adjuk hozzá a citrom reszelt héját, fahéjat és a cukrokat. A gyümölcslevest főzzük addig, amíg a szilva teljesen megpuhul (15-20 perc). A levest pürésítsük botmixerrel, majd adjuk hozzá a joghurtot, és 2-3 perc alatt forraljuk egybe.
A kész levest kínáljuk tejszínhabbal, szilvával és citromkarikákkal.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!