
Puha kuglóf joghurttal a tésztájában – Bármivel variálhatod az alapot

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Ha rátalálsz egy jó alapreceptre, akkor utána kedvedre variálhatod anélkül, hogy megunnád.
A kuglóf, amennyire gyorsan és egyszerűen készül, a végén annyira mutatós sütemény lesz belőle. Igazi keverem-kavarom tésztája van, amelybe igazából bármilyen édes finomságot beletehetsz a csokidarabkától kezdve a krémsajtig, a lényeg, hogy minél puhább süteményt kapj. A legnagyobb munkát a sütő végzi, a végeredményt tűpróbával tudod ellenőrizni.
Ha téli ízekre vágysz, süss gesztenyéset, ha az ünnep hangulatát szeretnéd a konyhába csempészni, akkor pedig fahéjasat. Ez pedig egy alaprecept, amelyben a szaftosságról a joghurt gondoskodik.
Joghurtos kuglóf

Hozzávalók -+ adaghoz
- 50 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 4 darab tojás
- 3 dl joghurt (natúr)
- 2 tk. sütőpor
- 1 tk. vaníliakivonat
- 20 dkg vaj (puha)
- 1 csipet só
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport. Egy másik tálban keverjük habosra a vajat, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat úgy, hogy mindegyik után keverjük el, majd forgassuk bele a joghurtot és a vaníliakivonatot. Keverjük hozzá a lisztes keverékhez.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy kuglófformát vajazzunk ki. Öntsük bele a masszát, süssük 45-50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Fotó: Getty Images