Puha laposkenyér 4 hozzávalóból: joghurttól levegős a tésztája

43128594 3291996 e78696d92ad6f07c18289cc30066b31c wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha gyorsan szeretnél kenyeret készíteni, süss laposkenyeret, és még a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá.

A laposkenyér minden nemzet konyhájában megtalálható, szuper köret húsok vagy egyéb sültek és mártogatósok mellé. Nagyon gyorsan elkészül, hiszen serpenyőben sül, nem sütőben, körülbelül 15 perc alatt kész, a begyúrást is számítva.

Laposkenyér a pita, az indiai naan kenyér vagy a mexikói tortilla is. Ezeket a kenyereket is tunkolhatod szaftos ételekbe, de akár sajtkrémmel is tökéletesek. Ha elfogyott otthon a pékáru, akkor ennél gyorsabb megoldást nem találhatsz, érdemes adni neki egy esélyt.

Joghurtos laposkenyér

43128606 cb5d39654d95c13cbfbeab5fcc2547e4 wm

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 250 gramm liszt
  • 400 gramm görög joghurt
  • 1 kávéskanál
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban gyors mozdulatokkal gyúrjuk gomboccá a hozzávalókat. Kicsit ragacsosabb massza lesz belőle, de az nem baj. Tegyük egy lisztezett deszkára, és osszuk 6 kisebb gombóccá. A gombócokból nyújtsunk körülbelül 10 centiméter átmérőjű köröket. 

Egy serpenyőt forrósítsunk fel, majd kicsit vegyük lejjebb az erősséget, és süssük a laposkenyerek mindkét oldalát 2-3 percig, amíg buborékosak nem lesznek. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük