
Egyszerű mákos sütemény joghurttal dúsítva: nagyon puha a kevert tészta

A kevert sütemény tésztájában a joghurt mellett a citromnak is fontos szerep jut, hisz a mák mellé remekül illik a citrusféle, ezért vétek lenne kihagyni a masszából.
Nyáron a sütisütés nem a legkellemesebb időtöltés, hisz a hőségben nem esik túl jól a sütőből kiáramló forró levegő. Persze a desszert ilyenkor is jár, csak igyekszik az ember sütés nélküli, vagy nagyon egyszerű recepteket keresni, főként a kevert finomságok kerülnek terítékre.
A kevert mákos süteményt teljesen kezdő konyhatündérek is el tudják készíteni. A masszát simíthatod közepes méretű tepsibe, de kenyér- és tortaformában is kipróbálhatod. A finomság tésztája a joghurttól lesz puha, fanyar zamatát a citromtól kapja, mely nemcsak a masszában, hanem az elkészült desszert tetején máz formájában is helyet kap.
Joghurtos-mákos sütemény

Hozzávalók 6 személyre
Tészta:
- 180 g vaj
- 180 g cukor
- 3 darab tojás
- 125 g joghurt
- 200 g finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 darab citrom reszelt héja
- 3 evőkanál darált mák
Máz:
- 2 darab citrom leve
- 200 g porcukor
Elkészítés:
Tészta:
A puha vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is, keverjük simára a masszát.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe (közepes méret, 32x22cm), vagy formába, majd toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre.
Máz:
A citrom levét a porcukorral keverjük össze, majd a kihűlt tészta tetejére öntsük rá.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!