Foszlós mákos párnácskák középen gazdag töltelékkel: egyszerű gyúrt tésztából készül
Az omlós, puha mákos párnácskák reggelinek, uzsonnának vagy vendégváró falatoknak is nagyszerűek.
A kevert mákos régi nagyisüti, mely tényleg pillanatok alatt elkészül. Hagyományosan készítve porcukorral szokás megszórni a magasra nőtt finomságot, de a sütemény habtejszínnel vagy lekvárral is finom. Ha így próbálnád ki, akkor egyszerűen vágd félbe, majd kend meg az egyik fél lapot a kedvenc lekvároddal/tejszínhabbal, a másikat illeszd rá, és már szeletelheted is.
Bár a régebbi receptekben egyáltalán nem szerepel joghurt, azonban sokkal jobb lesz vele, puhább, légiesebb textúrát kap tőle a tészta. Joghurt helyett tejjel is elkészítheted a finom süteményt.
Először a mákot és a tojásokat forgassuk egybe.
A lisztet a sütőporral együtt szitáljuk a mákhoz, kezdjük el egybekeverni, majd a cukrokat, joghurtot és az olajat is adjuk hozzá. Az alapanyagokat keverjük csomómentesre, majd simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire (28x18cm-es).
A tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (körülbelül 35-40 perc).
A kész süteményt kínálhatjuk porcukorral megszórva, vagy a kedvenc lekvárunkkal megkenve.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu