Puha mákos süti joghurtos tésztával: kezdők is elkészíthetik

8
Nyomtatás
mscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A régi kedvenc pofonegyszerűen készül, neked csak annyi a dolgod, hogy csomómentesre kevered az alapanyagokat, a többit a sütő végzi.

A kevert mákos régi nagyisüti, mely tényleg pillanatok alatt elkészül. Hagyományosan készítve porcukorral szokás megszórni a magasra nőtt finomságot, de a sütemény habtejszínnel vagy lekvárral is finom. Ha így próbálnád ki, akkor egyszerűen vágd félbe, majd kend meg az egyik fél lapot a kedvenc lekvároddal/tejszínhabbal, a másikat illeszd rá, és már szeletelheted is.

Bár a régebbi receptekben egyáltalán nem szerepel joghurt, azonban sokkal jobb lesz vele, puhább, légiesebb textúrát kap tőle a tészta. Joghurt helyett tejjel is elkészítheted a finom süteményt.

Joghurtos-mákos süti

msct

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg darált mák
  • 3 darab tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl görög joghurt
  • 1 dl olaj
  • porcukor, habtejszín vagy lekvár a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Először a mákot és a tojásokat forgassuk egybe.

A lisztet a sütőporral együtt szitáljuk a mákhoz, kezdjük el egybekeverni, majd a cukrokat, joghurtot és az olajat is adjuk hozzá. Az alapanyagokat keverjük csomómentesre, majd simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire (28x18cm-es).

A tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (körülbelül 35-40 perc).

A kész süteményt kínálhatjuk porcukorral megszórva, vagy a kedvenc lekvárunkkal megkenve.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon