
Joghurtos pácba forgatott csirkecomb: a hús vajpuhára sül

A joghurtos pácnak köszönhetően a hús olyan omlósra sül, hogy könnyedén leválik a csontról.
A sült csirkecomb igazi kényelmi étel, hisz csak sütőbe tolod, a többit pedig végzi a masina. A sült egyszerű, mégsem unalmas, hisz rengeteg variációban próbálhatod ki. Tökéletes egyszerű só, bors, fokhagyma hármassal pirosra sütve, de tejszínnel vagy töltve is mennyei.
A combokat érdemes pácolva is elkészítened. Este dobd össze a pácot, tedd bele a húst, másnap csak süsd meg. A joghurtos pácba kedvedre tehetsz ízesítőket, ha szeretnéd, mehet bele chilipehely, vagy adj mediterrán zamatot a joghurtnak oregánóval és kakukkfűvel. Az elkészült sült mellé kínálj krumplit és salátát.
Joghurtos pácban sült csirkecomb

Hozzávalók 8 személyre
- 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- 3 dl görög joghurt
- 3 evőkanál olaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál majoránna
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsuk meg.
A joghurtot öntsük keverőtálba, adjuk hozzá az olajat és a fűszereket.
A combokat tegyük a joghurtos pácba, fedjük le fóliával és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap a combokat fektessük tepsire, fedjük le alufóliával, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 30-35 percre. Az alufólia eltávolítása után toljuk vissza a sütőbe a húst, és süssük addig, amíg szép színt kap (10-20 perc).
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!