Juhtúrós tojáskrém pillanatok alatt – Isteni, fehérjedús reggeli

39770737 3034451 55fc50890e6e07ead40100f47f1f360d wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A juhtúró teszi pikánssá ezt a tojáskrémet, amely ugyanakkora kedvenced lesz, mint a körözött.

Rajongok a kencékért, főleg mióta gyerekeim vannak, hiszen ezek segítségével nagyon izgalmassá tudom tenni a naponta csomagolt uzsonnákat. Persze az iskolásoknál vigyázni kell, hogy mit kenek a szendvicsbe, mert az ízlésük naponta változhat. A hagyományos krémekkel nem nyúlhatok mellé, az egyik ilyen a körözött, amit én azért készítek tehén- és juhtúró keverékével, hogy az ő kényes ízlésüket is kiszolgáljam. A másik nagy kedvenc a tonhalkrém, ebből is bármennyi elfogy. 

A tojáskrémmel régen estem szerelembe, a zsidó tojással kezdődött a dolog, azóta számos változatban kipróbáltam: libamájjal vagy nélküle, krémesebb vagy darabosabb verzióban.

Az alábbi tojáskrémet a körözött mintájára kétféle túró, tejföl és vaj teszi krémessé, illetve egy kevés majonézt is mindenképpen keverj hozzá, de az apróra vágott lilahagyma se maradjon ki belőle. 

Juhtúrós tojáskrém

tojáskrém recept

Hozzávalók 8 személyre:

  • 5 darab tojás
  • 100 gramm juhtúró (brindza)
  • 200 gramm tehéntúró (zsíros)
  • 2 evőkanál tejföl
  • 0.5 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál vaj (puha)
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tojást főzzük keményre. A hagymát vágjuk egészen apróra.

A kétféle túrót törjük össze villával, majd keverjük hozzá a tejfölt, reszeljük bele a főtt tojásokat, végül forgassuk bele a hagymát. Jöhet a mustár, a majonéz, a puha vaj, majd sózzuk, borsozzuk és keverjük össze.

Tegyük hűtőbe tálalás előtt, hogy összeérjenek az ízek. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük