A hagyományos házi palacsinta bevált receptje: így nem ragad és szakadozik
A palacsinta régi kedvenc, ezzel a recepttel pedig biztosan jól fog sikerülni.
A lágy és puha amerikai palacsinta az egyik legfinomabb harapnivaló, és ha a klasszikus változatot picit továbbgondolnád, akkor adj hozzá egy adag kakaót is.
A recept gyors és nagyon egyszerű, így akár hétköznapi reggelire is összedobhatod, a maradékból pedig hidegen is mennyei tízórai lehet. A recept vegán, így sem tejtermékeket, sem pedig tojást nem tartalmaz.
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, sütőpor, só, cukor).
Több részletben keverjük hozzá a növényi italt, a kókuszjoghurtot, a növényi vajalternatívát, a citromlevet és a vaníliakivonatot. Dolgozzuk össze, de ne keverjük túl, hogy a buborékok ne szökjenek ki a masszából.
Hagyjuk 10 percig pihenni, majd keverés nélkül kanalazzunk belőle kisebb merőkanálnyi adagokat forró serpenyőbe vagy palacsintasütőbe, és oldalanként 2 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu