Villámgyors és pihe-puha kakaós piskóta: 5 perc alatt kész, a többi a sütő dolga
6
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az édesség vagy sütemények iránti vágyakozás a leginkább akkor tör ránk, amikor nem sok minden van otthon.
Sokszor sokkal egyszerűbb otthon összedobni egy süteményt, mint lemenni a boltba és venni egy doboz csokit, ráadásul a házi sütemény mindig sokkal finomabb bármi másnál.
Persze kérdés az is, hogy milyen hozzávalók vannak otthon, de ehhez a süteményhez biztos mindent találunk a polcon. A tésztáját pedig egy gyerek is össsze tudja állítani, még egy külön tál sem kell hozzá, mert a sütőformában keverjük össze egy kanállal.
Kakaós piskóta
Hozzávalók 8 szelethez
- 200 gramm liszt
- 200 gramm cukor
- 80 milliliter olaj
- 1 zacskó sütőpor
- 250 milliliter tej
- tetejére porcukor
- 100 gramm kakaó
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A kapcsos tortaforma aljára tegyünk sütőpapírt. Szórjuk bele a lisztet, a sütőport, kakaót és a cukrot, alaposan keverjük el. Öntsük hozzá az olajat és a tejet, keverjük simára, majd süssük a sütit 35 percig.
Melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Címkék: