Kaliforniai paprika bolognai raguval töltve – Olasz klasszikus szénhidrátmentesen
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ez a szaftos bolognai ragu kaliforniai paprikába töltve annyira finom, hogy nem hiányzik majd a tészta.
A bolognai egyszerűen elkészíthető, nagyon ízletes ragu, amit legtöbbször tésztával kínálunk. A hamisítatlan, igazi bolognai szósz lényege a hosszan tartó, lassú főzés, de ha nincs rá időnk, megspórolhatjuk és gyorsabban is ízletes ételt kapunk.
Ezt a darált húsos, paradicsomos szószt kaliforniai paprikába töltjük és megsütjük. Igazi laktató, mégis szénhidrátmentes étel, amelyet akár este is ehetünk.
Kaliforniai paprika bolognai raguval töltve
Hozzávalók 6 adaghoz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 szál répa
- 30 gramm zellerszár
- 6 darab kaliforniai paprika
- 300 gramm darált hús
- 150 gramm császárszalonna
- 220 gramm paradicsomszósz
- 50 milliliter vörösbor (száraz)
- 0.5 teáskanál chilipehely
- 70 milliliter tejszín
- 50 gramm parmezán (reszelt)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A sárgarépát reszeljük le, a zellert vágjuk egészen apróra. A császárszalonnát kockázzuk fel.
Egy evőkanál olívaolajat forrósítsunk fel egy serpenyőben. Keverjük bele a sárgarépát és a zellert, 5 percig puhítsuk. Keverjük hozzá a darált húst és a császárszalonnát, pirítsuk meg, majd várjuk meg, amíg a nedvesség elpárolog. Adjuk hozzá a paradicsomszószt, a bort és a chilipelyhet, majd alacsony lángon főzzük 10 percig. Keverjük hozzá a tejszínt és a parmezán sajt felét. Öt percig főzzük, amíg picit sűrűsödik.
A paprikákat vágjuk félbe hosszában, csumázzuk ki, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire és töltsük meg a darált húsos keverékkel. Locsoljuk meg a maradék olívaolajjal és szórjuk rá a maradék parmezánt.
Süssük 30 percig. Azonnal, forrón tálaljuk.
Fotó: Getty Images