Pihe-puha amerikai fánkkarikák: színes, roppanós cukormáz borítja őket
Te is megsütheted otthon a belül foszlós, kívül roppanós cukormázzal borított fánkkarikákat.
Sokféle fánkreceptet találni: vannak egész különlegesek, idesorolandó az Ekler vagy a spanyolok kedvence, a churros. A bő választékban találni szerényebbeket is, melyek nem a hagyományos módon készülnek. Ezekben az esetekben kimarad az élesztő, nem kell hosszasan pihentetni a tésztát, helyette sütőpor teszi légiesebbé a fánkot.
A fánk akkor az igazi, ha az aranybarnára sült külseje ropogós, belül pedig puha. A sütőporos fánknál a lágy textúráról a kefir gondoskodik. A tésztát vaníliás cukor ízesíti, de ha szereted a citrusféléket, akkor bátran dobd fel citrom vagy narancs reszelt héjával.
A tojásokat a kefirrel keverjük simára.
A lisztet forgassuk egybe a sóval, sütőporral és a vaníliás cukorral.
A lisztes keveréket a tojásossal keverjük össze.
A fánkmasszát kanál segítségével szaggassuk bő, forró olajba, és süssük aranybarnára.
A fánkokat porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu