Puha muffin kefirrel a tésztájában – Még légiesebb lesz a sütemény
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
10 békebeli finomság a nagyi füzetéből: van, ami sosem megy ki a divatból
Ropogós
Régimódi fahéjas, szilvás pite: a vékony tésztán vastag töltelék terül el
Krémes krumplipüré sült fokhagymával: csak úgy eteti magát
Vaníliás tart erdei gyümölcsökkel: mentes változatot mutatunk
Tejszínes darált hússal töltött karalábé: ilyen finomat még nem ettél
Hogyan fűszerezzünk só nélkül? Mutatunk néhány szuper alternatívát
Csak egy kicsit tér el az alaprecepttől ez a változat, de egy hozzávalótól mégis sokkal könnyedebb tésztájú lesz a végeredmény.
A kefir már önmagában is csodás, frissítő ital, érdemes gyakran fogyasztani. Erősíti a csontokat és az immunrendszert, ásványi anyagokban és vitaminokban is gazdag, és nem mellesleg alacsony kalóriatartalmú, így a fogyókúrádba is beillesztheted.
Nem csak magában érdemes fogyasztani, sütni, főzni is lehet vele, kelt vagy palacsintatésztát gazdagíthatsz vele, de húsok bundájába is keverheted. Ha süteményt sütsz, a kefir helyett joghurtot is használhatsz, ahogy ebben a vaníliás muffinban is.
Kefires muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 250 gramm liszt
- 1 csomag sütőpor
- 200 gramm cukor
- 4 darab tojás
- 200 milliliter kefir
- 100 milliliter olaj
Elkészítés:
A lisztet egy tálban keverjük össze a sütőporral. Egy másik tálban keverjük habosra a cukrot és a tojásokat, adjuk hozzá a kefirt és az olajat. Óvatosan, kisebb adagokban forgassuk hozzá a sütőporos lisztet. Keverjük csomómentesre, de ne keverjük túl.
A muffinsütőbe tegyünk kapszlikat, és a tésztát osszuk el a papírral kibélelt muffintepsiben. Ha nincs papírod, vajjal is kikenheted a formát. Ne töltsd tele a mélyedéseket, mert a muffinok még nőni fognak! Told 180 fokra előmelegített sütőbe 18-20 percre, amíg szép színt kapnak, és a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. A formában hagyd kicsit hűlni, utána tálald.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!