Puha muffin kefirrel a tésztájában – Még légiesebb lesz a sütemény

kefíres muffin cover ok
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Csak egy kicsit tér el az alaprecepttől ez a változat, de egy hozzávalótól mégis sokkal könnyedebb tésztájú lesz a végeredmény.

A kefir már önmagában is csodás, frissítő ital, érdemes gyakran fogyasztani. Erősíti a csontokat és az immunrendszert, ásványi anyagokban és vitaminokban is gazdag, és nem mellesleg alacsony kalóriatartalmú, így a fogyókúrádba is beillesztheted.

Nem csak magában érdemes fogyasztani, sütni, főzni is lehet vele, kelt vagy palacsintatésztát gazdagíthatsz vele, de húsok bundájába is keverheted. Ha süteményt sütsz, a kefir helyett joghurtot is használhatsz, ahogy ebben a vaníliás muffinban is.

Kefires muffin

kefíres muffin recept

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 250 gramm liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 200 gramm cukor
  • 4 darab tojás
  • 200 milliliter kefir
  • 100 milliliter olaj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet egy tálban keverjük össze a sütőporral. Egy másik tálban keverjük habosra a cukrot és a tojásokat, adjuk hozzá a kefirt és az olajat. Óvatosan, kisebb adagokban forgassuk hozzá a sütőporos lisztet. Keverjük csomómentesre, de ne keverjük túl. 

A muffinsütőbe tegyünk kapszlikat, és a tésztát osszuk el a papírral kibélelt muffintepsiben. Ha nincs papírod, vajjal is kikenheted a formát. Ne töltsd tele a mélyedéseket, mert a muffinok még nőni fognak! Told 180 fokra előmelegített sütőbe 18-20 percre, amíg szép színt kapnak, és a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. A formában hagyd kicsit hűlni, utána tálald.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon