Egybesült borsós, sonkás tészta tejszínnel lágyítva: abbahagyhatatlanul finom
A sütőben pirított tésztánál kevés finomabb egytálételt találni. Készítsd el borsós, sonkás változatban is!
Főzelékimádók körében a borsóból készült az egyik legnagyobb kedvenc, mely fasírttal vagy tükörtojással megkoronázva a legfinomabb.
A főzelék hagyományosan liszttel sűrítve készül, ám bátran elhagyhatod ezt a régi szokást, próbáld ki egészségesebben. A kefires borsófőzelék önmagával és egy minimális étkezési keményítővel is besűríthető, utóbbi akár el is hagyható.
Ha még izgalmasabbra vennéd a színét, akkor 1 csokor petrezselymet is turmixolj hozzá, ha pedig ízében próbálnál ki valami újat, akkor néhány levél mentát csempéssz a főzelékbe.
A vajat tegyük lábasba és olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a cukrot és olvasszuk meg, de ne legyen belőle karamell. Utána a borsót forgassuk hozzá, majd 1 perc után öntsünk rá épp annyi vizet, amennyi ellepi.
A főzeléket fűszerezzük sóval, majd amikor a borsó megpuhult, öntsük fel tejjel. Főzzük forrásig, utána vegyük lejjebb a lángot.
A megtisztított petrezselymet vágjuk durvára.
Az étkezési keményítőt szórjuk a petrezselyemre, adjuk hozzá a kefirt és keverjük csomómentesre. A főzelékből is adjunk 1-2 merőkanállal (vagy többel) a kefires keverékhez, utána botmixerrel turmixoljuk le.
Adjuk a főzelékhez a kefires keveréket, 2-3 percet főzzük még, utána tálalhatjuk is.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu