Serpenyőben sült kelbimbó ropogós baconnel – Mennyei köret krumpli helyett
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Tökéletes köret, amely mindössze 3 alapanyagból készül. A kelbimbó és a bacon találkozása a lehető legjobb dolog, ami a zöldséggel történhet, remekül illenek egymáshoz.
Nagyon szeretem a kelbimbót, bár sajnos ezzel majdnem egyedül vagyok, legalábbis ha körbenézek, az ismerőseim között szép számmal találok olyanokat, akik ellenségként tekintenek az egészséges csemegére. Sokszor szoktam mondani, a kelbimbót könnyű elrontani, elég csak túlfőzni és máris kesernyés lesz. Érdemes azonban kipróbálni új recepteket, amelyekben ez a csodálatos zöldség tökéletes ízvilágú és állagú lesz.
Tepsis és serpenyős változat
Az egyik kedvenc kelbimbós köretem serpenyőben készül, lent el is olvashatjátok majd a menetét. Előfordul azonban, hogy serpenyő helyett tepsit veszek elő, csak a bacont pirítom ropogósra, a zöldséget félbevágom, majd alapos sózás és borsozás után a tepsibe tolom, végül összekeverem a baconnel. Tökéletes.
A serpenyős változatban a bacon és a kelbimbó együtt készül, de mielőtt a zöldség is az edénybe kerül, forrásban lévő vízbe teszem 2 perce. Fontos, hogy nagyon figyeljünk az időre, ne legyen tovább a zöldség a vízben, mert akkor nem lesz az igazi.
Ezt a gyors és fantasztikus receptet érdemes ünnepnapokon is elkészíteni, akkor a hangulat kedvéért durvára vágott dió és egy kis citromlé kerülhet rá. Fantasztikus lesz. A baconös kelbimbónak nincs olyan ember, aki ellenáll - ha szeretnétek, pancettával is elkészíthetitek.
Kelbimbó baconnel
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dekagramm kelbimbó
- 6 szelet bacon
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A kelbimbókat mossuk meg, majd forrásban lévő vízben főzzük 2 percig.
A szalonnát vágjuk kockákra, pirítsuk zsírjára, majd adjuk hozzá a zöldséget. Fűszerezzük sóval és borssal, alaposan forgassuk egybe, 4-5 perc után el is készült a köret.
Fotó: Getty Images