Roppanós kelkáposztával dúsított krumplipüré: ezentúl csak így fogod készíteni

kkpcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krumplipüré a világ egyik legkedveltebb körete, melyet a megszokott változat mellett érdemes más alapanyagokkal dúsítva is kipróbálni.

Van, aki édesköménnyel, míg más dinsztelt hagymával vagy párolt zöldségekkel teszi izgalmasabbá a krémes köretet. Az biztos, hogy sok mindennel fel lehet dobni a krumplipürét, érdemes merésznek lenni, új változatokban kipróbálni.

A krumplipüré nekem is nagy kedvencem, én sajttal és roppanós kelkáposztával dúsítva szeretem a legjobban. A sajtos verziót szerecsendióval fűszerezem, a káposztásban kicsit bőkezűbben használom az őrölt fehér borsot. Az így készült köret remekül illik sült húsok mellé, akár 1-2 evőkanál kisült zsírt is adhatsz a püréhez, pluszízzel ruházza fel, amelytől még finomabb lesz.

Kelkáposztás krumplipüré

kkpct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg burgonya
  • só ízlés szerint
  • 30 dkg kelkáposzta
  • 4 evőkanál vaj
  • fehér bors ízlés szerint
  • 2 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát vágjuk közepes méretű kockákra, majd sós vízben főzzük puhára.

A kelkáposztát vágjuk fel tetszőlegesen, majd 1-2 evőkanál vajon pároljuk roppanósra, közben ízesítsük sóval és borssal.

A megfőtt burgonyát szűrjük le, majd krumplinyomóval törjük össze, adjuk hozzá a maradék vajat és tejet, a párolt káposztát, ha szükséges, még ízesítsük sóval és borssal. 

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük