Krémes krumplipüré párolt zöldségekkel dúsítva – Mennyei tavaszi fogás

zöldséges krumplipüré cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Színes zöldségek roppannak a puha krumplipürében, amely húsok mellé tökéletes tavaszi köret lehet.

A krumplipüré az egyik legfinomabb köret, egyszerű elkészíteni, csupán néhány apróságra kell odafigyelni, hogy igazán krémes legyen. Az alapot nagyon sokféleképpen variálhatod, használj hozzá bátran vajat vagy akár tejfölt is. A püré parmezánnal és olívaolajjal még selymesebb lesz, érdemes így is elkészítened. 

Fontos, hogy a krumpli magas keményítőtartalmú legyen, hogy minél krémesebb pürét készíthess belőle. Ezekkel a technikákkal biztosan finom lesz a köreted.

Roppanós zöldségekkel keverve pedig tavasziassá varázsolhatod a krumplipürét. Igazából magában is teljes értékű fogás, de természetesen húsok mellé is kínálhatod. 

Zöldséges krumplipüré

zöldséges krumplipüré recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 kilogramm krumpli
  • 200 milliliter tej
  • 100 gramm vaj
  • 100 gramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
  • 2 szál sárgarépa
  • 0.5 darab kaliforniai paprika
  • 50 gramm brokkoli
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A meghámozott és felkockázott krumplit sós vízben főzzük puhára. Törjük össze, majd felváltva adagoljuk hozzá a tejet és a vajat. Sózzuk, borsozzuk. 

Egy serpenyőben olvasszunk meg egy evőkanál vajat, pároljuk meg rajta a zöldségeket. Ügyeljünk arra, hogy roppanósak maradjanak. Forgassuk hozzá a krumplipüréhez őket, forrón tálaljuk. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük