![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes krumplipüré párolt zöldségekkel dúsítva – Mennyei tavaszi fogás
![zöldséges krumplipüré cover](https://kep.index.hu/1/0/3780/37804/378049/37804945_2884977_a73c7a9d66d392d1d60a963f70baad8e_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Színes zöldségek roppannak a puha krumplipürében, amely húsok mellé tökéletes tavaszi köret lehet.
A krumplipüré az egyik legfinomabb köret, egyszerű elkészíteni, csupán néhány apróságra kell odafigyelni, hogy igazán krémes legyen. Az alapot nagyon sokféleképpen variálhatod, használj hozzá bátran vajat vagy akár tejfölt is. A püré parmezánnal és olívaolajjal még selymesebb lesz, érdemes így is elkészítened.
Fontos, hogy a krumpli magas keményítőtartalmú legyen, hogy minél krémesebb pürét készíthess belőle. Ezekkel a technikákkal biztosan finom lesz a köreted.
Roppanós zöldségekkel keverve pedig tavasziassá varázsolhatod a krumplipürét. Igazából magában is teljes értékű fogás, de természetesen húsok mellé is kínálhatod.
Zöldséges krumplipüré
![zöldséges krumplipüré recept](https://kep.index.hu/1/0/3780/37805/378050/37805049_da7c2692412cf484e436bf1dece93053_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli
- 200 milliliter tej
- 100 gramm vaj
- 100 gramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 2 szál sárgarépa
- 0.5 darab kaliforniai paprika
- 50 gramm brokkoli
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A meghámozott és felkockázott krumplit sós vízben főzzük puhára. Törjük össze, majd felváltva adagoljuk hozzá a tejet és a vajat. Sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben olvasszunk meg egy evőkanál vajat, pároljuk meg rajta a zöldségeket. Ügyeljünk arra, hogy roppanósak maradjanak. Forgassuk hozzá a krumplipüréhez őket, forrón tálaljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!