![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Rántott csirke még sosem volt ennyire finom: a hús omlós és fűszeres
![crcscover](https://kep.index.hu/1/0/3638/36380/363807/36380745_2780081_1b0c138257156f319a3b6fdc552d7e84_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A rántott csirkét rengetegféle módon lehet elkészíteni, érdemes kipróbálni olykor a szokatlan verziókat is, mert a végeredmény kellemes meglepetést fog okozni.
Magyarországon a rántott húsnak nagy hagyománya van, a hétvégi étkezőasztalon kötelező résztvevő. A frissensült szinte minden háztartásban a hagyományos recept szerint készül, vagyis a lesózott húst lisztben, tojásban, zsemlemorzsában kell alaposan megforgatni, majd bő olajban aranybarnára sütni.
Azonban a rántott hús nem csak így készülhet, nagyon sok izgalmas recept közül lehet válogatni, minden nemzet konyhájában eltérően készítik. Persze a klasszikus változatot mindenki ismeri és szereti, érdemes lenne kipróbálni a különleges variációkat is.
Az amerikaiak, a magyarokhoz hasonlóan, nagyon szeretik a rántott csirkét, többféle ismert panírjuk is van: a déli államokban az egyik nagy kedvenc a Cajun sült csirke, ami Martin Luther King egyik nagy kedvence volt, persze a pekándiós pite mellett.
A cajun csirke a soul food része, ami a 60-as években kezdett kialakulni a fekete polgárjogi mozgalmak idején. Az államok déli részén nagyon izgalmas a gasztronómia, a különböző kultúrák találkozásából különféle ízek keveredtek ki. Ezek az ételek a régi hagyományokra épülnek, a cajun csirke is ilyen. Régen ezt az ételt rabszolgák ették, mára pedig a déli államok ikonikus rántott csirkéje, elképesztő ízekkel bír. A hús panírja kellemesen ropog, belül pedig nagyon szaftos.
Cajun rántott csirke
![crcsct](https://kep.index.hu/1/0/3638/36380/363807/36380761_7d247b687e2f788097ea249b6576cebd_wm.jpg)
Hozzávalók 8 darabhoz
- 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- só és bors ízlés szerint
- 2.5 deciliter író
- 1 darab tojás
- 280 gramm liszt
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál őrölt oregánó
- 1 teáskanál őrölt bazsalikom
- 1 teáskanál cajun fűszerkeverék
- 1 teáskanál csípős paprikakrém vagy őrölt csípős pirospaprika
- 1 teáskanál cayenne-bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkecombokat alaposan sózzuk és borsozzuk meg.
Az írót öntsük magas falú edénybe, keverjük hozzá a paprikakrémet vagy az őrölt paprikát és a tojást.
A lisztet öntsük keverőtálba, forgassuk egybe a fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal, cayenne-borssal, cajun fűszerkeverékkel és a kukoricakeményítővel.
A húst először mártsuk bele az írós tojásba, utána forgassuk meg alaposan a lisztben, majd bő, forró olajban mindkét oldalán süssük aranybarnára. Ha szeretnénk, tálalásnál fűszeres tejföllel locsoljuk meg a húst az extra ízélmény kedvéért.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!