Puha muffin vaníliapudinggal töltve – A tésztája is kétféle ízben készül
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Mentás forró csoki ünnepi köntösben: a gyerekek kedvence lesz
Isteni céklás rizottó kecskesajttal: fantasztikusan krémes
Csodafinom gyömbéres keksz: gasztroajándékként is tökéletes
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Sajttal és spenóttal töltött csirkemell: nagyon szaftos és ízletes a hús
A muffin a világ egyik legegyszerűbben elkészíthető süteménye, az alábbi recept viszont picit különlegesebb.
A muffin az az édesség, amit akár mindennap megsüthetsz, mert annyiféleképpen készítheted, hogy sosem érnél a végére. Ráadásul hálás sütemény, mert nagyon könnyű elkészíteni, hamar megsül és pár napig biztosan eláll. Attól függően, hogy mit teszel a tésztájába, lehet tartalmasabb vagy akár alakbarátabb is.
Azt mondják, hogy olyan egyszerű az összeállítása, hogy még egy gyerek is el tudja készíteni, ez így is van, csak össze kell keverni a hozzávalókat. Arra érdemes csak figyelni, hogy a nedves és a száraz hozzávalókat külön tálban keverd és ne dolgozd túl a tésztát, hogy szellős, rugalmas maradjon.
A lekvár is csodát tesz a muffintésztával, ezt a vaníliás sütit a belsejében található lekvár dobja fel. Ha pedig Sacher-rajongó vagy, a kedvenc sütidet is megsütheted muffinként.
Muffin vaníliapudinggal töltve
Hozzávalók 12 darabhoz
Tészta:
- 300 gramm liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 2 evőkanál holland kakaópor (cukrozatlan)
- 2 darab tojás
- 120 gramm cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 200 gramm vaj
- 250 milliliter tej
Töltelék:
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 250 milliliter tej
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A pudingot főzzük az előírtnál sűrűbbre. Ha szeretnénk, készíthetjük házilag is.
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport. A felét tegyük egy másik tálba, majd keverjük hozzá a kakaóport.
Egy másik edényben keverjük habosra a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a puha vajat és a tejet is. Ezt a masszát is válasszuk ketté, az egyik felét forgassuk hozzá a sima lisztes, a másikat a kakaós lisztes keverékhez.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A muffinformákat béleljük ki. A sima lisztes masszából kanalazzunk a forma aljára, majd tegyünk rá egy teáskanál pudingot. A tetejére tegyük a csokis masszát.
Süssük 20-25 percig.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors