Nagyon csokis Sacher muffin lekvárral - Ha a tortát szereted, ez is a kedvenced lesz

sacher muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A klasszikus Sacher íze muffinba sütve is ellenállhatatlan, ráadásul sokkal gyorsabban is készül el.

A Sacher-torta klasszikus osztrák édesség, a piskótája csokoládés, amit baracklekvárral kennek meg és csokimázzal borítanak. Nincs túlbonyolítva, mégis nagyon finom sütemény, amelynél kiemelten fontos az alapanyagok kiváló minősége. Az eredeti recept ugyan titkos, de a hozzávalók ismeretében el lehet készíteni.

Ha nincs sok időd, az ízek muffin formájában is ugyanúgy élvezhetők, csak arra ügyelj, hogy jó minőségű étcsokit használj és ne süsd túl a süteményt. A muffin amúgy az egyik legjobban variálható, leggyorsabban elkészíthető desszert, ha csokiimádó vagy, akkor ez a csokis-mogyorós is a kedvenced lesz.

Sacher muffin

sacher muffin recept

Hozzávalók 12 darabhoz

Tészta:

  • 100 gramm étcsokoládé
  • 100 gramm vaj
  • 150 gramm cukor
  • 2 darab tojás
  • 100 gramm sárgabaracklekvár
  • 150 gramm liszt
  • 1 teáskanál sütőpor

Tető:

  • ízlés szerint sárgabaracklekvár
  • 80 gramm étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csokit törjük kis darabokra és a vajjal együtt olvasszuk fel, majd hagyjuk kicsit hűlni. Arról, hogy melyik csokiolvasztási módszer működik a legjobban, itt olvashatunk bővebben.

Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport. Egy nagyobb tálban keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd forgassuk hozzá a felolvadt csokit és a lekvárt, végül keverjük csomómentesre a lisztes keverékkel. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy 12 darabos muffintepsit béleljünk ki kapszlikkal, osszuk el benne a tésztát. Süssük a muffinokat 20-22 percig. 

Vegyük ki a sütőből, várjuk meg, amíg kihűl. Ekkor kenjük meg a tetejüket lekvárral. Az étcsokit olvasszuk fel az olajjal, majd kenjük meg vele a muffinok tetejét. Várjuk meg, amíg a máz megdermed.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük