Puha, szaftos kókuszkenyér édes málnalekvárral – 15 perc munka, csodás végeredmény

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezek a keverem-kavarom sütemények a kedvenceim - lehet őket muffin-, torta- vagy kenyérsütő formában készíteni, a lényeg nem változik: egyszerűek, gyorsak és isteni finomak.

A narancskenyér után ez a zseniális kókuszkenyér lett az új favoritom. Kókuszreszelék és kókusztej kerül a puha, omlós tésztába, illetve egy kis édes málnalekvár bolondítja meg az összhatást. 

A receptje nagyon egyszerű, csak minden hozzávalót össze kell keverni, egyiket a másik után. A sütési ideje körülbelül 70 perc, de mindenki ellenőrizze 50 perc után, mert sütőfüggő a dolog. Nagyon szaftos, finoman morzsálódós süteményt kell kapunk végeredményül.

Tipp az igazán édesszájúaknak

Ha nem lenne elég édes a tészta és a málnalekvár kombinációja, keverjük ki a receptben megadott mennyiségű tejet 2 evőkanál porcukorral, és öntsük a kókuszkenyér tetejére - de ezt tényleg csak az igazán édesszájúaknak ajánlom pluszban. A süteményt elkészíthetjük kuglófformában is, de akkor kicsivel kevesebb időt számoljunk a sütésre. 

Kókuszkenyér málnalekvárral

kókuszkenyérrecept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 175 gramm vaj (puha)
  • 175 milliliter kókusztej
  • 290 gramm cukor
  • 3 darab tojás
  • 5 evőkanál kókuszreszelék
  • 225 gramm liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál
  • ízlés szerint málnalekvár

Tetejére

  • 4 evőkanál kókusztej
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • opcionális porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Vajazzunk ki egy hosszúkás kenyérsütő formát (30x12x8).

Keverjük össze a lisztet, sütőport és a sót.

A vajat keverjük habosra a cukorral robotgép segítségével. Fokozatosan adagoljuk hozzá a felvert tojásokat, közben folyamatosan keverjük alacsony fokozaton.

Adjuk hozzá a kókusztej és a lisztes keverék felét folyamatos keverés mellett. Ha nagyjából összeállt a tészta, mehet bele a kókuszreszelék és a maradék tej és liszt.

Öntsük a homogén masszát a kivajazott formába, oszlassuk el benne. Húzzunk két csíkot a málnalekvárból egy kanál vagy spatula segítségével a süteménybe.

Körülbelül 1 és negyed óráig süssük, de 50 perc után már nézzünk rá többször.

Ha készen van a sütemény és még forró, szurkáljuk meg pár helyen, öntsük rá a kókusztejet, akár egy ecsettel is eldolgozhatjuk. Amíg még ragad, szórjuk rá a kókuszreszeléket.

Fotó: Getty Images 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük