Kínai sült tészta szójaszósszal borítva – Sok roppanós zöldséggel az igazi

kínai sült tészta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyik nagy kedvencem a kínai sült vagy pirított tészta, amelyet húsos és húsmentes változatban is el tudunk készíteni.

Ha máshonnan nem, a kínai étkezdékből biztosan ismeritek a sült tésztát, ez a szójaszószos, sok zöldséggel és/vagy hússal készülő tészta sokak, köztük az én kedvencem is. A sült tészta készülhet marha-, csirke- vagy sertéshússal, de akár garnélával is, illetve a vegetáriánus változat is népszerű.

Ami semmiképpen nem hiányozhat belőle, az a zöldség, a szójaszósz és a szezámolaj. A szójaszósz adja meg az egész színét, karakterét, hogy ne csak egy átlagos sült tésztát készítsünk. Ehhez az ételhez érdemes beszerezni egy wokot, mert abban pirul meg szép egyenletesen a tészta. 

Kínai pirított tészta

kínai sült tészta recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • opcionális chilipaprika
  • 1 darab kaliforniai paprika (piros)
  • 2 darab káposztalevél
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 100 milliliter szójaszósz
  • 350 gramm kínai tészta
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát, a hagymát, a paprikát és a káposztát vágjuk vékony csíkokra. A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. 

A szezámolajat forrósítsuk fel a wokban vagy a serpenyőben, tegyük hozzá az apróra vágott fokhagymát és ízlés szerint a chilit, majd adjuk hozzá a zöldségeket, pirítsuk őket néhány percig. Nem szabad sózni, hogy ne engedjenek levet, mert akkor megfőnek és nem megpirulnak. Ha megpirultak, adjuk hozzá a kifőtt tésztát, úgy is pirítsuk néhány percig, majd locsoljuk rá a szójaszószt, sózzuk ízlés szerint. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük