Könnyed, diétás cukkinipizza: pakolj rá, amit csak szeretnél

1
Nyomtatás
cukkinipizza
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A könnyed pizza cukkinialappal készül. Egyszerű, mégis nagyszerű finomság, mely sokféle feltéttel feldobható.

A cukkinipizza elkészítése pofonegyszerű. Érdemes biozöldséget vásárolni, és abból összedobni, mert így a karikára vágott cukkini héját nem kell eltávolítani, bőven elég csak alaposan megmosni.

Mi kerüljön a pizzára?

Természetesen paradicsomszósz. A legjobb, ha házit használsz, de a bolti passata is megteszi, amit csak fűszerezned kell. A cukkinipizza jólesik egyszerűen sajttal megszórva, de plusz alapanyagok is kerülhetnek rá. Lehet az sonka, kolbász, gomba vagy bármi más, amit jónak vélsz.

Mivel ez egy minipizza, mindig vágd apróra azokat a finomságokat, amiket a zöldséges alapra pakolsz.

Cukkinipizza egyszerűen

Cukkinipizza egyszerűen ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab cukkini
  • 5 evőkanál paradicsompassata
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 100 g reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit tisztítsuk meg, majd vágjuk fel ujjnyi karikákra.

A paradicsompassatát keverjük össze a sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal.

Vegyünk elő egy tepsit és béleljük ki sütőpapírral. Ezután rakjuk rá a cukkiniszeleteket, majd kenjük meg a paradicsomszósszal és szórjuk meg reszelt sajttal.

A cukkinipizzákat toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre.

Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon