5 perces, frissítő daiquiri: így készül a klasszikus verzió
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Lehet, hogy mostanában kicsit lehűlt az idő, de várnak még ránk forró augusztusi napok. Ezeken a meleg napokon pedig mi sem esik jobban egy friss, hűsítő koktélnál.
A daiquirit szerintem senkinek nem kell bemutatni, minden koktélbár alapreceptje, nem voltam még olyanban, ahol ne lett volna. Viszont klasszikus változattal még nem találkoztam: epres, dinnyés, áfonyás, ezek a legnépszerűbbek.
A klasszikus daiquiribe nem kerül gyümölcspüré, egyszerűen csak fehér rum, lime és cukorszirup alkotja, mégis szerintem így a legfinomabb. Nem nyomja el az édes, gyümölcsös szirup az ízeket, a savanykás - frissen facsart - limelé és a rum tökéletes harmóniában vannak, amit a cukorszirup annyira ellensúlyoz, amennyire mi szeretnénk.
Házilag készítsük a cukorszirupot
Cukorszirupot semmiképp ne boltban vegyünk, egyáltalán nem éri meg, ugyanis 5 perc alatt összedobható, sima víz és egyszerű kristálycukor kell hozzá 1:1 arányban, ezeket összemelegítjük, és készen is van.
Klasszikus daiquiri
Hozzávalók 2 adaghoz
- 120 milliliter fehér rum
- 60 milliliter frissen facsart limelé
- 30 milliliter cukorszirup
- 4 szelet limekarika
- ízlés szerint jég
Elkészítés:
Töltsünk egy shakert - alternatív megoldásként befőttesüveget - félig jéggel, adjuk hozzá a rumot, a limelevet és a cukorszirupot. Zárjuk le az üveget, alaposan rázzuk össze.
Öntsük martinis poharakba, díszítsük limekarikákkal.
Fotó: Getty Images