![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Klasszikus kókuszkocka még kókuszosabb változatban: a piskótájába is kerül
![kokuszkocka](https://kep.index.hu/1/0/3140/31409/314096/31409671_2411593_3d1613c1f33653c13f6c64ee4f2783fe_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Puha piskóta, csokoládémáz és rengeteg kókusz, amiből ezúttal belülre is jutott - nekünk ez a tökéletes kókuszkocka.
A kókuszkocka örök, még akkor is, ha manapság a brownie-k és sajttorták kitúrták őket a kávézók és cukrászdák sütipultjairól. Akkor jó, ha egyszerű, nagyon puha, kakaós-kókuszos ízű és mind a tíz ujjunk maszatos lesz a fogyasztása közben.
Arra gondoltam, hogy lehetne még csokoládésabb, még kakaósabb és még kókuszosabb, ezért a piskótába - amihez a jól bevált írós kevert tésztát vettem alapul - is kókuszt tettem, az öntetbe pedig rengeteg étcsokoládé és kakaó került.
Kókuszkocka
![kokuszkocka kicsi](https://kep.index.hu/1/0/3140/31409/314096/31409681_5ecc9cd4215f1e2c242d8c9e8e78b116_wm.jpg)
Hozzávalók 12 darabhoz
A piskótához
- 100 gramm kókuszreszelék (+ a forgatáshoz)
- 150 gramm finomliszt
- 1.5 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 125 gramm vaj
- 3 darab tojás
- 1 deciliter joghurt
- 1 deciliter tej/kókusztej
- 150 gramm cukor
A csokoládéöntethez
- 100 gramm étcsokoládé
- 1.5 deciliter víz
- 50 gramm holland kakaópor
- 50 gramm vaj
- 100 gramm cukor
Elkészítés:
A piskótához a sütőt előmelegítjük 175 fokosra. Egy szögletes tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejet (kókusztejet) és a joghurtot. Ekkor jöhetnek a száraz alapanyagok: a liszt, a kókuszreszelék, a sütőpor és a só. A nedves masszához forgatjuk, majd az egészet a tepsibe öntjük, és körülbelül 45-60 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, közben pedig elkészítjük a csokoládébevonatot. A csokoládét apró darabokra törjük, és a vajjal, vízzel és a cukorral együtt felolvasztjuk, belekeverjük a kakaóport is. A kihűlt piskótát kockákra vágjuk, és egyenként a csokoládékrémbe hempergetjük, majd egyenletesen beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!