Klasszikus kókuszkocka még kókuszosabb változatban: a piskótájába is kerül

kokuszkocka
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Puha piskóta, csokoládémáz és rengeteg kókusz, amiből ezúttal belülre is jutott - nekünk ez a tökéletes kókuszkocka.

A kókuszkocka örök, még akkor is, ha manapság a brownie-k és sajttorták kitúrták őket a kávézók és cukrászdák sütipultjairól. Akkor jó, ha egyszerű, nagyon puha, kakaós-kókuszos ízű és mind a tíz ujjunk maszatos lesz a fogyasztása közben. 

Arra gondoltam, hogy lehetne még csokoládésabb, még kakaósabb és még kókuszosabb, ezért a piskótába - amihez a jól bevált írós kevert tésztát vettem alapul - is kókuszt tettem, az öntetbe pedig rengeteg étcsokoládé és kakaó került. 

Kókuszkocka

kokuszkocka kicsi

Hozzávalók 12 darabhoz

A piskótához

  • 100 gramm kókuszreszelék (+ a forgatáshoz)
  • 150 gramm finomliszt
  • 1.5 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 125 gramm vaj
  • 3 darab tojás
  • 1 deciliter joghurt
  • 1 deciliter tej/kókusztej
  • 150 gramm cukor

A csokoládéöntethez

  • 100 gramm étcsokoládé
  • 1.5 deciliter víz
  • 50 gramm holland kakaópor
  • 50 gramm vaj
  • 100 gramm cukor
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a sütőt előmelegítjük 175 fokosra. Egy szögletes tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejet (kókusztejet) és a joghurtot. Ekkor jöhetnek a száraz alapanyagok: a liszt, a kókuszreszelék, a sütőpor és a só. A nedves masszához forgatjuk, majd az egészet a tepsibe öntjük, és körülbelül 45-60 perc alatt megsütjük. 

Hagyjuk kihűlni, közben pedig elkészítjük a csokoládébevonatot. A csokoládét apró darabokra törjük, és a vajjal, vízzel és a cukorral együtt felolvasztjuk, belekeverjük a kakaóport is. A kihűlt piskótát kockákra vágjuk, és egyenként a csokoládékrémbe hempergetjük, majd egyenletesen beleforgatjuk a kókuszreszelékbe. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük