
Puha, szaftos piskóta kókusszal és ananásszal – Egzotikus édesség egyszerűen

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Egzotikus gyümölcsökkel még a legegyszerűbb piskóta is teljesen más ízvilágot kap.
Egy egészen egyszerű piskóta is lehet különleges, ha nem a megszokott gyümölcsöket tesszük bele. Bár alapvetően az idénygyümölcsök mellett teszem le a voksomat, néha elmehetünk az egzotikumok irányába is.
Érdemes például az ananász és a kókusz ízvilágát megidézni a puha piskótában, teljesen más értelmet nyer így a sütemény. Alkoholmentes piña colada piskótába sütve, tökéletes választás.
Kókuszos-ananászos piskóta

Hozzávalók 6 adaghoz
- 3 darab tojás
- 110 gramm cukor
- 240 gramm liszt
- 110 gramm kókuszreszelék
- 200 milliliter tej
- 100 gramm vaj
- 1 doboz ananász (konzerv)
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Egy tálba üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot. Elektromos habverővel addig verjük, amíg a színe kivilágosodik. Ekkor adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket.
Óvatosan keverjük a masszát, amíg egynemű nem lesz.
Egy lábasban alacsony lángon melegítsük fel a tejet, adjuk hozzá a vajat. Amikor a vaj elolvadt és krémes állaga lett, vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni. Adjuk a tejes keveréket a liszteshez, óvatósan keverjük össze.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kör alakú sütőformát vajazzunk és lisztezzünk ki vékonyan.
Az ananász felét kockázzuk fel, a másik felét tegyük félre. Papírtörlővel itassuk fel róla a nedvességet, hogy ne eresszen túl sok levet sütés közben. A felkockázott ananászokat keverjük a tésztába, majd öntsük a tepsibe. Fektessük rá az ananászkarikákat, süssük tűpróbáig, kb. egy órán át.
Fotó: Getty Images