Kókuszos-aszalt barackos süti zabpehellyel: roppanós fehér csokoládé borítja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Amennyire jól néz ki, annyira egyszerű és gyors elkészíteni ezt az isteni süteményt.
Az alábbi sütemény olyan, mint egy felturbózott müzliszelet, a zabpehely mellett liszt is van benne, a tetejét pedig fehér csokoládé borítja. Nem sütés nélkül készül, de pillanatok alatt összeállítható. Ebben a verzióban a kókusz és az aszalt barack dominál, de másfajta szárított gyümölcsökkel, sőt, magvakkal is készülhet, bármit tehetsz bele, amit egy granolába kevernél.
Viszonylag sok vaj van benne, ez fogja össze a száraz alapanyagokat, a méztől pedig picit ragacsos lesz a massza. Ha a klasszikus, sütés nélküli müzliszeletet készítenéd el, itt találsz hozzá receptet.
Kókuszos-barackos süti
Hozzávalók 20 szelethez
- 100 gramm zabpehely
- 120 gramm liszt
- 130 gramm barna cukor
- 70 gramm kókuszreszelék
- 120 gramm vaj
- 2 evőkanál méz/juharszirup
- 2 evőkanál víz
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 100 gramm aszalt barack
- 120 gramm fehér csokoládé (tetejére)
Elkészítés:
Az aszalt barackot vágjuk apró darabokra, a vajat kockázzuk össze.
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 18x28 cm-es tepsit/sütőtálat.
Keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, a kókuszt és a barna cukrot egy tálban.
A vajat, a mézet és a vizet tegyük egy kis mikrózható tálba, majd tegyük a mikróba 30 másodpercre, keverjük át. Tegyük vissza még 30 másodpercre, vagy amíg a vaj el nem olvad teljesen. Keverjük bele a szódabikarbónát.
Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, hagyjuk picit hűlni a masszát. Keverjük bele az aszalt barackot is.
A tésztát nyomkodjuk az előkészített tepsibe. 25 percig süssük, míg a teteje aranybarna színt nem kap. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben olvasszuk meg vízgőz felett a fehér csokit, ha szükséges, adjunk hozzá 1 teáskanál olajat vagy vajat. Öntsük a kihűlt müzlire, majd hagyjuk teljesen megkötni.
Ahhoz, hogy igazán szép szeleteket tudjunk vágni, érdemes előtte 1-2 órára a hűtőbe tenni.
Fotó: Getty Images