Régi kedvenc, kókuszos keksztekercs: sütés nélkül, kevés munkával készült finomság
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A világ legegyszerűbb finomságai darált háztartási kekszből készülnek, ráadásul a sütő bekapcsolása nélkül megússzuk a készítésüket. Jól hangzik, ugye?
Az egyik legnépszerűbb sütés nélküli, gyorsan összedobható desszert a kókuszgolyó, ami darált háztartási kekszből készül. Az egyszerűen összeállítható finomság azonban egy nagytestvérrel is büszkélkedik, amely hasonló alapanyagokból készül, nagyon mutatós és ugyanolyan ellenállhatatlan vonzerővel bír.
A kókuszos keksztekercs tésztája darált háztartási kekszből áll össze, ízében a kávé és a rum dominál, a töltelék pedig édes, vajas és kókuszos. A mennyei tekercs elkészítésén lehet variálni, a kókuszos tölteléket gesztenyés masszával is lehet helyettesíteni, de lekvárral is megkenhetjük. A kész tekercset érdemes kókuszreszelékkel megszórni, de ez el is hagyható. A darált kekszes tésztát én tejjel szoktam összeállítani, de ha épp nincs kéznél, vízzel is pótolhatjuk.
Tipp
Miután a konyharuhára tettük a tésztát, sodrófa segítségével végezzük a massza kilapítását, de tegyünk sütőpapírt a tésztára, úgy használjuk a nyújtófát. Szeletelés előtt mindig pihenjen pár órát a kókuszos tekercs.
Kókuszos keksztekercs
Hozzávalók 6 személyre
Tészta:
- 20 dekagramm darált háztartási keksz
- 15 dekagramm cukor
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 0.5 deciliter rum
- 0.5 deciliter kávé
- 0.5 deciliter tej
Krém:
- 8 dekagramm vaj
- 8 dekagramm cukor
- 8 dekagramm kókuszreszelék
Forgatáshoz:
- ízlés szerint kókuszreszelék
Elkészítés:
A kekszhez hozzákeverjük a cukrot, kakaóport, rumot, kávét, tejet, majd alaposan összedolgozzuk és félretesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, utána a kókuszreszeléket is hozzákeverjük.
Terítsünk ki egy tiszta, nedves konyharuhát, a kekszmasszát lapítsuk el rajta, majd kenjük rá a krémet, utána a konyharuha segítségével tekerjük fel. Ízlésünk szerint szórjuk meg kókuszreszelékkel, tegyük hűtőbe 1-2 órára, utána szeletelhetjük is.
Fotó: Getty Images