Extra ropogós rántott csirkemell – Kókuszreszelék gazdagítja a panírt

kókuszoscsirke
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sütőben sülnek a különleges csirkemellcsíkok, úgyhogy nem fog olajban úszni a lakás, a végeredmény mégis nagyon ropogós lesz.

Egyszerre ropogós, különleges és még olajmentes is az így készült csirkemell, ugyanis sütőben, kókuszos bundában sül. Mivel liszt helyett keményítőben forgatjuk meg a húst, sokkal ropogósabb lesz a végeredmény, ráadásul a fűszerek - fokhagyma, pirospaprika - is sokat dobnak rajta.

A kókusz kétféleképpen is megjelenik az ételben - egyrészt tej formájában a tojás mellett, másrészt reszelék formájában a panírban. A húsnak nem lesz erőteljes kókusz íze, csak egy nagyon kellemes zamatot kap, picit könnyedebb, gyümölcsösebb aromája lesz. 

Mivel sütőben sül, fontos, hogy ne zsúfoljuk túl a tepsit, hagyjunk kellő helyet a csirkemellcsíkok között, különben nem lesz ropogós.

Kókuszreszelékbe forgatott csirkemell

kókuszoscsirke2

Hozzávalók 6 személyre:

Hús:

  • 1 kilogramm csirkemellfilé
  • 70 gramm vaj (sütéshez)

Forgatni:

  • 60 gramm keményítő
  • 0.5 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 0.5 teáskanál

Tojáshoz:

  • 2 nagy darab tojás
  • 160 milliliter kókusztej

Bundához:

  • 100 gramm kókuszreszelék
  • 60 gramm zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 0.5 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 0.5 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét vágjuk ujjnyi vastag csíkokra.

Keverjük össze 3 külön tálban a 3 részfolyamathoz való alapanyagokat. Egyikben a forgatáshoz, másikban a tojáshoz, hamadikban a bundához valókat.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, tegyük bele a tepsit is, hogy az is átmelegedjen.

A keményítős keveréket öntsük egy zárható zacskóba, majd tegyük bele a csirkemellcsíkokat, zárjuk le a zacskót, alaposan rázzuk össze, hogy a fűszeres keményítő mindenhol bevonja a húst.

A húst borítsuk ki a zacskóból, rázzuk le róla a felesleges keményítőt, majd egyesével forgassuk meg előbb a tojásos, majd a kókuszreszelékes bundában. Utóbbit picit nyomkodjuk rá, hogy rajta maradjon.

A forró tepsit vegyük ki a sütőből, dobjunk bele kb. 70 gramm vajat. Ha elolvadt a vaj, tegyük bele a csirkemellcsíkokat - valószínűleg két adagban fog kényelmesen elférni, ne zsúfoljuk túl. Süssük őket 10 percig, majd fordítsuk meg őket, a másik felüket is 10 percig süssük. Ha van a sütőnkben grillfokozat, 2-3 percig azon is piríthatjuk, hogy extra ropogós legyen.

Pár percig hagyjuk hűlni a csirkecsíkokat, hogy a panír szépen megszilárduljon rajtuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük