
Fenséges köret krumplival és baconnel – A szalonna zsírján pirul a burgonya

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja
A burgonya és a bacon két olyan alapanyag, amelyek külön-külön fogyasztva is isteni finomak, hát még akkor, mikor találkoznak a tányéron.
Krumpli mindenkinél van otthon a kamrában, ez az a köret, amire nem lehet ráunni. A bacon is sokak körében kedvelt, úgyhogy olykor érdemes párba állítani a két alapanyagot.
A két hozzávalót változatosan lehet elkészíteni, például serpenyőben is meg lehet pirítani a szalonnát, a zsiradékon pedig aranybarnára sütni a burgonyát. Izgalmas köret, amit magában is gond nélkül elfogyaszt az ember, tálalásnál esetleg finomra aprított petrezselyemmel érdemes megszórni.
Amerikában nagyon népszerű az így készült burgonya, amit tovább szoktak gazdagítani: bőséges sajttal szórják meg, amit sütőben ráolvasztanak, így még az ünnepi asztalon is megállja a helyét a köret.
Köret krumplival és baconnel

Hozzávalók 2 személyre
- 6 darab krumpli
- 4 szelet bacon
- só és bors ízlés szerint
- opcionális sajt
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát vágjuk kockákra.
A kockázott bacont pirítsuk le a saját zsírján, majd a szalonnát vegyük ki a serpenyőből. A kisült zsiradékra tegyük rá a burgonyát, süssük aranybarnára 15-20 perc alatt. A kész krumplit és szalonnát keverjük egybe, sóval és borssal ízesítsük, utána már tálalhatjuk is. Aki szeretné, még forrón szórja meg sajttal is, hogy ráolvadjon.
Fotó: Getty Images