Fenséges köret krumplival és baconnel – A szalonna zsírján pirul a burgonya
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A burgonya és a bacon két olyan alapanyag, amelyek külön-külön fogyasztva is isteni finomak, hát még akkor, mikor találkoznak a tányéron.
Krumpli mindenkinél van otthon a kamrában, ez az a köret, amire nem lehet ráunni. A bacon is sokak körében kedvelt, úgyhogy olykor érdemes párba állítani a két alapanyagot.
A két hozzávalót változatosan lehet elkészíteni, például serpenyőben is meg lehet pirítani a szalonnát, a zsiradékon pedig aranybarnára sütni a burgonyát. Izgalmas köret, amit magában is gond nélkül elfogyaszt az ember, tálalásnál esetleg finomra aprított petrezselyemmel érdemes megszórni.
Amerikában nagyon népszerű az így készült burgonya, amit tovább szoktak gazdagítani: bőséges sajttal szórják meg, amit sütőben ráolvasztanak, így még az ünnepi asztalon is megállja a helyét a köret.
Köret krumplival és baconnel
Hozzávalók 2 személyre
- 6 darab krumpli
- 4 szelet bacon
- só és bors ízlés szerint
- opcionális sajt
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát vágjuk kockákra.
A kockázott bacont pirítsuk le a saját zsírján, majd a szalonnát vegyük ki a serpenyőből. A kisült zsiradékra tegyük rá a burgonyát, süssük aranybarnára 15-20 perc alatt. A kész krumplit és szalonnát keverjük egybe, sóval és borssal ízesítsük, utána már tálalhatjuk is. Aki szeretné, még forrón szórja meg sajttal is, hogy ráolvadjon.
Fotó: Getty Images