Krémes nyári tésztasaláta kovászos uborkával - Hidegen a legfinomabb

1
Nyomtatás
Koviubis-tésztasalátacover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a nyári tésztasaláta önálló, hűsítő fogásként is megállja a helyét, de egy kerti partin, grillezett húsok mellé kínálva sem fogtok vele mellélőni.

Pár alapanyag és 15 perc kell csupán ehhez az isteni, hűsítő tésztasalátához. Míg a tészta elkészül, az uborkát, sajtot és zellert szépen összekészítjük, hogy az al dente-re főzött tésztánkkal egybeborítva, tejfölösen tálaljuk.

Ez a szuper recept nyári forró napokon a legjobb barátunk lesz, hiszen pillanatok alatt kész, ráadásul úgy a legfinomabb, ha jó hidegen tálaljuk.

Kovászos uborkás tésztasaláta

Koviubis-tésztasalátact

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm kagylótészta
  • 400 gramm kovászos uborka
  • 150 gramm cheddar sajt
  • 3 szál angol zeller
  • 400 gramm tejföl (vagy joghurt)
  • 1 nagy csokor friss kapor
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, kevés olajjal összeforgatva hűlni hagyjuk.

A kovászos uborkát és a cheddar sajtot kis kockákra, az angol zellert pedig vékony szeletekre vágjuk, egy nagy tálba szórjuk. 

Hozzáadjuk a kihűlt tésztát, a tejfölt és a finomra vágott kaprot. Sózzuk, borsozzuk, az egészet alaposan átforgatjuk. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Bejött ez a tésztasaláta? Akkor próbáld ki ezt a csirkés, felturbózott receptet is.

Fotó: Street Kitchen

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon