
Krémes nyári tésztasaláta kovászos uborkával - Hidegen a legfinomabb

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
Ez a nyári tésztasaláta önálló, hűsítő fogásként is megállja a helyét, de egy kerti partin, grillezett húsok mellé kínálva sem fogtok vele mellélőni.
Pár alapanyag és 15 perc kell csupán ehhez az isteni, hűsítő tésztasalátához. Míg a tészta elkészül, az uborkát, sajtot és zellert szépen összekészítjük, hogy az al dente-re főzött tésztánkkal egybeborítva, tejfölösen tálaljuk.
Ez a szuper recept nyári forró napokon a legjobb barátunk lesz, hiszen pillanatok alatt kész, ráadásul úgy a legfinomabb, ha jó hidegen tálaljuk.
Kovászos uborkás tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm kagylótészta
- 400 gramm kovászos uborka
- 150 gramm cheddar sajt
- 3 szál angol zeller
- 400 gramm tejföl (vagy joghurt)
- 1 nagy csokor friss kapor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, kevés olajjal összeforgatva hűlni hagyjuk.
A kovászos uborkát és a cheddar sajtot kis kockákra, az angol zellert pedig vékony szeletekre vágjuk, egy nagy tálba szórjuk.
Hozzáadjuk a kihűlt tésztát, a tejfölt és a finomra vágott kaprot. Sózzuk, borsozzuk, az egészet alaposan átforgatjuk. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Bejött ez a tésztasaláta? Akkor próbáld ki ezt a csirkés, felturbózott receptet is.
Fotó: Street Kitchen