Abbahagyhatatlanul finom, pudingos, fügés pite hajtogatva: a bevált omlós tészta tökéletes alap
Végre frissen juthatunk fügéhez, ami a vaníliás, hajtogatott pitébe is jól jön.
A puding igazi megmentő, magában is eheted, de sütemények töltelékeként is tökéletesen működik. Érdemes adalékmentes házit készíteni, hiszen egyáltalán nem nagy munka az összeállítása. A krémes, sűrű textúráját a keményítő fogja adni.
Nyáron minél hűsítőbb ízekre vágyunk, a gyümölcsös, savanykás édességek mindig felfrissítenek. Citrom biztosan kéznél van, érdemes kezeletlen héjút választani, mert akkor azt is lereszelheted, amely még jobb ízt ad a desszertnek. Ha igazán hűsítő édességre vágysz, akkor készíts citromfagyit.
A puding pedig magában vagy piskótába töltve is tökéletes lesz.
Tegyünk egy szűrőt egy hőálló tál tetejére, és tegyük félre.
Az összes hozzávalót tegyük egy közepes nagyságú edénybe, és keverjük habosra. Hagyjuk a keveréket 5 percig állni, majd keverjük át újra. Közepes lángon kezdjük el melegíteni, folyamatosan kevergetve, hogy besűrűsödjön. Vigyázzunk, oda ne kapjon az alja, inkább vegyük lejjebb a lángot, ha szükséges. Ahogy elkezd bugyogni, vegyük le a gázról. Öntsük a szűrőre, és szűrjük át.
Ehetjük melegen is, de ha hidegen szeretnénk, akkor osszuk szét még melegen pár tálka között, majd ha egy kicsit hűlt, tegyük hűtőszekrénybe. Tegyünk a tetejükre szorosan folpackot, hogy megakadályozzuk a bőrösödést.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu