Hűsítő jégkrémszendvics krémsajttal és csokival: tökéletes nyári desszert
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Megérkezett a nyár és vele együtt a mélyhűtőmben is elkezdtek gyűlni a különféle jégkrémek, fagylaltok.
Bár a boltokban óriási a választék jégkrémekből, a legjobb mégis, ha házi készítésűt eszünk. Nálunk az egyszerűbb, vizes alapúak is népszerűek, de ha kicsit laktatóbbra vágyunk, akkor készítsünk jégkrémszendvicset, ahol a kekszek közé krémsajtos töltelék kerül.
Nem is akármilyen, gyakorlatilag a tiramisu alapját töltjük bele frissen főzött kávéval és csokichipsszel dúsítva. A kekszet megvehetjük készen is, de csokichipszes cookie-t tényleg nagyon könnyű készíteni, érdemes azt is házilag megsütni.
Krémsajtos jégkrémszendvics
Hozzávalók 6 adaghoz
- 30 milliliter víz
- 80 gramm cukor
- 4 darab tojássárgája
- 350 gramm krémsajt
- 250 milliliter tejszín
- 100 milliliter sűrített tej
- 30 gramm csokichips
- 25 milliliter eszpresszó (frissen lefőzve)
Elkészítés:
A cukrot öntsük a vízhez, alacsony lángon addig melegítsük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. A tojássárgáját kezdjük el habosra keverni elektromos habverővel, közben folyamatosan öntsük hozzá a cukorszirupot. Keverjük hozzá a krémsajtot és a kávét is.
A tejszínhabot verjük keményre, adjuk a krémsajtos mixhez, majd a végén forgassuk bele a sűrített tejet és a csokichipset is.
Kenjünk mindegyik csokis kekszre a krémből, majd fedjük be őket egy másik keksszel. Tegyük őket egy éjszakára a mélyhűtőbe.
Fotó: Getty Images