
Hűsítő jégkrémszendvics krémsajttal és csokival: tökéletes nyári desszert

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Lagzis Kati szelet: a süti, ami minden generáció kedvence
Ropogós

Caprese saláta másként: édes őszibarackkal készül a nyári előétel

Omlós mákos pite: olyan, mintha a nagyi sütötte volna

Gyors cukkinis-paradicsomos tészta: a nyár íze a tányéron

Tojással töltött Stefánia-szelet: másnap, hidegen is tökéletes

Thai, kókusztejben főtt garnélarák: a selymes, pikáns szósz a lelke
Megérkezett a nyár és vele együtt a mélyhűtőmben is elkezdtek gyűlni a különféle jégkrémek, fagylaltok.
Bár a boltokban óriási a választék jégkrémekből, a legjobb mégis, ha házi készítésűt eszünk. Nálunk az egyszerűbb, vizes alapúak is népszerűek, de ha kicsit laktatóbbra vágyunk, akkor készítsünk jégkrémszendvicset, ahol a kekszek közé krémsajtos töltelék kerül.
Nem is akármilyen, gyakorlatilag a tiramisu alapját töltjük bele frissen főzött kávéval és csokichipsszel dúsítva. A kekszet megvehetjük készen is, de csokichipszes cookie-t tényleg nagyon könnyű készíteni, érdemes azt is házilag megsütni.
Krémsajtos jégkrémszendvics

Hozzávalók 6 adaghoz
- 30 milliliter víz
- 80 gramm cukor
- 4 darab tojássárgája
- 350 gramm krémsajt
- 250 milliliter tejszín
- 100 milliliter sűrített tej
- 30 gramm csokichips
- 25 milliliter eszpresszó (frissen lefőzve)
Elkészítés:
A cukrot öntsük a vízhez, alacsony lángon addig melegítsük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. A tojássárgáját kezdjük el habosra keverni elektromos habverővel, közben folyamatosan öntsük hozzá a cukorszirupot. Keverjük hozzá a krémsajtot és a kávét is.
A tejszínhabot verjük keményre, adjuk a krémsajtos mixhez, majd a végén forgassuk bele a sűrített tejet és a csokichipset is.
Kenjünk mindegyik csokis kekszre a krémből, majd fedjük be őket egy másik keksszel. Tegyük őket egy éjszakára a mélyhűtőbe.
Fotó: Getty Images