30 perces sajtos rúd – A krémsajttól extra puha a tésztája
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nincs vendégség sajtos rúd nélkül, ez a sós ropogtatnivaló minden más süteményt kiüt a nyeregből.
Ugyan ropogtatnivalónak hívtam, de ez a sajtos rúd pont, hogy puha, hiszen krémsajtot gyúrunk a tésztájába. A krémsajt nagy kedvencem, a kedvenc sajttortáim alapanyaga, ebben a receptben pedig a sajtos rúd puhaságáért felelős.
Nagyon egyszerű recept, nincs vele sok munka, össze kell gyúrni, formázni, majd kisütni, csak győzzünk belőle eleget készíteni.
Krémsajtos rúd
Hozzávalók 6 adaghoz
Sajtos rúd:
- 300 gramm liszt
- 100 gramm krémsajt (natúr)
- 150 gramm vaj
- 1 darab tojássárgája
- 1 teáskanál só
Kenéshez:
- 1 darab tojásfehérje
- szóráshoz reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztet, a krémsajtot, a puha vajat, a tojássárgáját és a sót alaposan gyúrjuk össze egy tálban.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tésztát tegyük rá egy sütőpapírra, nyújtsuk 1-2 milliméter vastagságúra. A tojásfehérjét verjük fel, kenjük meg vele a tésztát, szórjuk meg reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Tegyük rá egy tepsire, majd pizzavágóval vágjunk belőle rudakat.
A sütőben 20 percig süssük.
Fotó: Getty Images