Puha banánkenyér krémsajttal a közepén – Még szaftosabb lesz így a sütemény
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az édes krémsajt nagyon jól kiemeli a banánkenyér ízét, ráadásul még puhábbá teszi azt.
A banánkenyér készítéséhez nem kell más, minthogy legyen otthon néhány túlérett banánod, amit már nincs kedved/gusztusod megenni. Kidobásról szó sem lehet, legyen belőle banánkenyér. Az alaptésztát sok mindennel fel lehet dobni, csokiimádók természetesen a csokichipses variációt készítsék el. A túlérett banánt kuglóf tésztájába is belekeverheted, a fahéj remekül illik hozzá.
Most az alaptésztába csak banán került, viszont két réteg tészta közé keverj krémsajtot, amitől egészen szaftos lesz a süti. Minden szeletben érezni fogod ezt a puhaságot, mi több, szeletelve is nagyon szép lesz a végeredmény.
Krémsajttal töltött banánkenyér
Hozzávalók 6 adaghoz
- 3 darab banán (érett)
- 90 gramm vaj
- 3 darab tojás
- 165 gramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 100 gramm krémsajt (natúr)
- 30 gramm porcukor
- 100 gramm cukor
Elkészítés:
A banánokat villával törjük össze egy kisebb tálban. Egy másik tálban keverjük habosra a vajat a cukorral.
Két tojást verjünk fel kézi habverővel, majd adjuk a vajas keverékhez, addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Adjuk hozzá az összenyomott banánt. A lisztet is szitáljuk bele, majd adjuk hozzá a szódabikarbónát és a sütőport.
A harmadik tojást válasszuk szét, a sárgáját tegyük félre. Egy kisebb tálban keverjük össze a krémsajtot a porcukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgáját is.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy kivajazott kenyérformába öntsük bele a tészta felét. Kanalazzuk rá a krémsajtos keverék felét, majd egy spatula segítségével egyengessük el a tészta közepén egy csíkban. Kanalazuk rá a tészta másik felét. A krémsajtos keverék maradékából tegyünk pár kanállal a tészta tetejére. Egy fogpiszkálóval rajzolhatunk a tetejére mintákat.
Süssük a süteményt 40-45 percig, illetve tűpróbáig. Tálalás előtt hagyjuk 10 percig hűlni.
Fotó: Getty Images