
Ropogós chips krumplihéjból: maradékfelhasználás felsőfokon

A krumpli a mai napig az egyik legnépszerűbb zöldség, sütve, főve, pürének, levesnek. A héját sem érdemes a kukába dobni, ropogós nasi készülhet belőle.
Ha egyszer elkészíted ezt a chipset, soha többé nem fogod kidobni a krumplihéjat. Annyira ropogós és isteni nasi lesz belőle, hogy nem lehet abbahagyni.
A fűszerezés a lelke: az ízesítőket ne sütés előtt, hanem közvetlen utána szórd rá, mehet rá bőven só, bors, de bármilyen fűszerkeverék, esetleg pirospaprika, illetve a rozmaring is nagyon jól áll neki.
Mire kell figyelni?
A krumplit mindenképp mosd meg, dörzsöld át alaposan, mielőtt megpucolod. Nagyon vékonyan, zöldséghámozó segítségével vágd le a héját. Fontos, hogy magas hőfokon süsd a chipset, és alaposan vond be olajjal.
Krumplihéjchips

Hozzávalók 4 adaghoz
- 100 g krumplihéj (kb. 6 krumpli)
- 1 ek olívaolaj
- 0.5 tk só
- ízlés szerint bors
- 0.5 tk rozmaring (opcionális)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A krumplikat mossuk meg, töröljük szárazra. Pucoljuk meg őket zöldséghámozó segítségével úgy, hogy hosszú, vékony csíkokat kapjunk. A krumplihéjcsíkokat forgassuk össze az olajjal, majd tegyük a tepsire. Ne fedjék egymást a héjak.
Toljuk őket a sütőbe 15 percre, de 10 perc után forgassuk át őket, hogy mindkét felük egyenletesen piruljon.
Ha ropogós, vegyük ki őket a sütőből, majd rögtön szórjuk meg a fűszerekkel.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!