Ropogós chips krumplihéjból: maradékfelhasználás felsőfokon

Nyomtatás
krumplihéjchips
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A krumpli a mai napig az egyik legnépszerűbb zöldség, sütve, főve, pürének, levesnek. A héját sem érdemes a kukába dobni, ropogós nasi készülhet belőle.

Ha egyszer elkészíted ezt a chipset, soha többé nem fogod kidobni a krumplihéjat. Annyira ropogós és isteni nasi lesz belőle, hogy nem lehet abbahagyni. 

A fűszerezés a lelke: az ízesítőket ne sütés előtt, hanem közvetlen utána szórd rá, mehet rá bőven só, bors, de bármilyen fűszerkeverék, esetleg pirospaprika, illetve a rozmaring is nagyon jól áll neki. 

Mire kell figyelni?

A krumplit mindenképp mosd meg, dörzsöld át alaposan, mielőtt megpucolod. Nagyon vékonyan, zöldséghámozó segítségével vágd le a héját. Fontos, hogy magas hőfokon süsd a chipset, és alaposan vond be olajjal.

Krumplihéjchips

krumplihéjchips2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 100 g krumplihéj (kb. 6 krumpli)
  • 1 ek olívaolaj
  • 0.5 tk
  • ízlés szerint bors
  • 0.5 tk rozmaring (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A krumplikat mossuk meg, töröljük szárazra. Pucoljuk meg őket zöldséghámozó segítségével úgy, hogy hosszú, vékony csíkokat kapjunk. A krumplihéjcsíkokat forgassuk össze az olajjal, majd tegyük a tepsire. Ne fedjék egymást a héjak.

Toljuk őket a sütőbe 15 percre, de 10 perc után forgassuk át őket, hogy mindkét felük egyenletesen piruljon.

Ha ropogós, vegyük ki őket a sütőből, majd rögtön szórjuk meg a fűszerekkel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon