
Fűszeres, ropogós tésztachips – Olajban és sütőben is sütheted

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Joghurtos krumplisaláta ropogós zöldségekkel: köretként is mennyei

Puha, légies sárgarépaszuflé: különleges húsvéti desszertet mutatunk

Egyszerű, omlós vajas keksz: kedvedre formázhatod, szaggathatod

Dijoni mustárral sült krumpli: ízletes és gyors köret húsok mellé

Ropogós, aranybarna morzsában sült skót tojás: egyszerű az elkészítése
A közösségi oldalak sztárja ez az egészen egyszerűen elkészíthető szuper ropogós tésztachips, amit nem lehet abbahagyni.
A ropogós sós nassok megunhatatlanok, sem a házibulik, sem a vendégségek asztaláról nem hiányozhatnak. Ez a tésztachips most erős, csípős fűszerekkel készült, de ha oregánót, rozmaringot és egyéb zöldfűszereket teszel rá, akkor olaszossá is teheted.
A tésztachipset sütheted olajban is, én most sütőben, egy kevés zsiradékkal készítettem. Így egy kicsit tovább tart, és félidőben meg is kell rázogatni, hogy minden oldala megsüljön, viszont kevésbé olajos.
Ha szereted ezeket a ropogós textúrájú nassokat, akkor süss tortillachipset szintén sütőben, akár már tejföllel mártogatva is tökéletes. A klasszikus chips rajongóinak pedig eggyel egészségesebb alternatívát ajánlunk, a sütőben sült, extra ropogós édesburgonyachipset.
Tésztachips

Hozzávalók 4 adaghoz
- 250 gramm tészta (fusilli vagy penne)
- 3 evőkanál keményítő
- 1 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint chilipor
- ízlés szerint római kömény
Elkészítés:
Lobogó, sós vízben főzzük a tésztát körülbelül egy perccel rövidebb ideig, mint ahogy a csomagolása írja. Szűrjük le, majd egy tálban forgassuk össze a keményítővel úgy, hogy mindenhol érje.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Terítsük ki rá a tésztát, és kenjük meg olajjal. Süssük 15-20 percig, néha rázogassuk meg, hogy mindenhol ropogósra süljön. Ha megsült, szórjuk meg a fűszerekkel és a sóval, borssal, és jól rázzuk össze.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors