
Így készül a könnyű, ropogós, levegős krumplilángos - Liszt és krumpli biztos van otthon

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Otthon lángost sütni értelmetlennek tűnik egészen addig, míg nem alakul ki egy olyan élethelyzet, hogy nem mehetünk sehova.
Nagyon ritka jó lángost kapni manapság, se a fővárosban, se a strandokon nincs könnyű dolga annak, aki ilyesmire vágyik. Most pedig, hogy be vagyunk zárva a lakásba, egyenesen lehetetlen.
A jó lángos titka egyrészt a tésztában rejlik: a krumplis lángos az, ami igazán tudja azt a belül nyúlós-foszlós, kívül ropogós állagot biztosítani, amire vágyunk az eszményi lángos esetében. A másik titok a friss és nagyon forró olaj, valamint a hirtelen, gyors sütés.
Krumplis lángos

Hozzávalók 8 darabhoz
- 300 gramm főtt krumpli
- 2 deciliter tej
- 1 zacskó porélesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál vaj
- 500 gramm liszt
Elkészítés:
A krumplit összetörjük, a tejet meglangyosítjuk, belekeverjük az élesztőt és a cukrot. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, elkeverjük, majd a puha vajat is belegyúrjuk. Lágy, nem ragacsos tésztává dagasztjuk, ha kell, adunk még hozzá lisztet - ennek szükségessége a krumpli nedvességtartalmától is függ. Letakarva, langyos helyen a kétszeresére kelesztjük. Nyolc részre osztjuk - vagy többre, ha kisebb lángosokra vágyunk - és ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Egy lábosban olajat hevítünk, és egyenként, oldalanként másfél-másfél perc alatt aranyszínűre sütjük a lángosokat.
Fotók: Ács Bori/Sóbors