Egyszerűen készül a látványos krumplirózsa – Sültek mellé, de magában is nagyon finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nagyon egyszerűen készül az ízletes krumplis finomság, amit tálalhatunk köretként, de magában fogyasztva sem fog csalódást okozni.
A krumplirózsa hallatán nekem mindig Al Pacino és Michelle Pfeiffer híres romantikus filmje jut az eszembe, gondolom sokan vannak ezzel így. Nos, most a krumplirózsa köretként is értelmet nyer.
Nagyon látványos, gyors fogás, néhány alapanyagból készül, és bármilyen hihetetlen is, bár első ránézésre bonyolultnak tűnik az elkészítése, valójában pofonegyszerűen összedobható a mutatós krumplirózsa. A lényeg, hogy a lehető legvékonyabbra szeleteljük a burgonyát, hogy szépen fel lehessen tekerni. Én a fűszerezést egyszerűre vettem, de nyugodtan kerülhetnek a finomságra erőteljesebb ízek, például kakukkfű, oregánó vagy fokhagymapor.
Krumplirózsa
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab burgonya (nagyobb)
- 2 evőkanál olaj
- só és bors ízlés szerint
- 12 darab bacon
- 1 marék parmezán
- 1 csokor újhagyma
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát vékony karikákra szeleteljük, vagy gyalun áttoljuk.
A vékonyra szelt burgonyákat tálba tesszük, mehet rá az olaj, só és bors, alaposan átforgatjuk.
Két bacont egymásra fektetünk, a burgonyákat szép sorjában a baconra helyezzük, majd szorosan feltekerjük.
A burgonyarózsákat muffintepsibe helyezzük, majd 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, ezután megszórjuk sajttal, majd még 5-10 percig sütjük. Tálalásnál finomra vágott újhagymával szórjuk meg.
Fotó: Getty Images