![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sűrű, krémes kukoricaleves: hidegen és melegen is mennyei
![kukoricaleves](https://kep.index.hu/1/0/3940/39406/394064/39406497_3006363_e34070604910d8d34a0194dd8e7eb479_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Szezonban mindenképp friss csemegekukoricából készítsd a tejszíntől krémes, isteni finom levest.
Főételként is megállja a helyét a sűrű kukoricaleves: friss csemegekukoricából érdemes készíteni, de a csutkát sem szabad a kukába dobni, ízletes alaplé készülhet belőle. Pürésítve, tejszínnel dúsítva nagyon krémes lesz a leves, de fűszerekkel és zöldségekkel is érdemes gazdagítani.
Hogy kiemeld a kukorica természetes ízét és édességét, a csutkából készült alaplével öntsd fel a szemeket. Bár melegen is mennyei lesz a leves, próbáld ki hidegen is, olyan lesz, mintha isteni főtt kukoricát kanalaznál.
Kukoricaleves
![kukoricaleves2](https://kep.index.hu/1/0/3940/39406/394065/39406509_055b5154bad12a1224b44e826c2c7f97_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
Alap:
- 8 cső csemegekukorica
- 3 liter víz
Leves:
- 100 gramm vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál szárzeller
- 1 darab póréhagyma
- ízlés szerint só
- 250 milliliter tejszín
- 2 ág kakukkfű
- 1 darab babérlevél
- 1 teáskanál fekete bors (egész)
- 1 teáskanál koriandermag (egész)
Elkészítés:
A kukoricacsövek végét vágjuk le, állítsuk őket a talpukra, vágjuk le róluk a szemeket. A kukoricaszemeket tegyük egy tálba, majd rakjuk félre.
A lecsupaszított csöveket vágjuk félbe, tegyük őket egy lábasba, majd öntsük fel a vízzel. Forrásig melegítük, majd vegyük lejjebb a lángot, 30 percig főzzük. Ha valamennyi víz elpárolgott - nagyjából 2 liternek kell maradnia -, szűrjük le, tegyük félre az alaplevet.
Amíg fő az alaplé, készítsük elő a zöldségeket: a fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk kis darabokra, a póréhagymát és a szárzellert szeleteljük össze.
A babérlevelet, a kakukkfüvet, a borsot és a koriandermagot tegyük fűszerlabdába.
Készítsünk elő egy nagy lábast, olvasszuk meg benne a vajat. Adjuk hozzá a póréhagymát, a szárzellert és a fokhagymát, 4-5 percig dinszteljük, míg puhák nem lesznek a zöldségek. Adjuk hozzá a kukoricát is, 6-7 percig dinszteljük. Öntsük fel az alaplével, tegyük bele a fűszereket, majd forrástól számítva 20 percig főzzük. Adjuk hozzá a tejszínt, azzal is rottyantsuk össze.
A fűszereket szedjük ki belőle, majd botmixerrel pürésítsük a levest, ha szükséges, szűrjük át. Kóstoljuk meg, sózzuk, ha szükséges.
Melegen vagy hidegen tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!