![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
Sűrű, krémes kukoricaleves: hidegen és melegen is mennyei
![kukoricaleves](https://kep.index.hu/1/0/3940/39406/394064/39406497_3006363_e34070604910d8d34a0194dd8e7eb479_wm.jpg)
Cikkek
![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
![Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom](https://kep.index.hu/1/0/5992/59928/599288/59928825_4432145_9b588b07d82ee6ebcf22ffbe00710f82_wm.jpg)
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
![Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül](https://kep.index.hu/1/0/6002/60023/600232/60023273_4439137_bc730a2e64ee37fd4b43b7e7f4f6d714_wm.jpg)
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
![Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper](https://kep.index.hu/1/0/6013/60130/601302/60130273_4447079_d9d2df26fc261198ed10bbae888db68c_wm.jpg)
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
![Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom](https://kep.index.hu/1/0/6009/60093/600932/60093227_4444369_c0e647112c06a61fa2aef8c588831274_wm.jpg)
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
![Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag](https://kep.index.hu/1/0/6011/60116/601168/60116897_4446117_dceedb45782e126995242ebe60a4d117_wm.jpg)
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
![Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka](https://kep.index.hu/1/0/5952/59525/595251/59525115_4401357_236362bc2a087959e73040a31ae9ca0f_wm.jpg)
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
![6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára](https://kep.index.hu/1/0/6013/60134/601346/60134651_4447401_eeaf3cd02056d923e768d2e1f7b7a6e3_wm.jpg)
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
Szezonban mindenképp friss csemegekukoricából készítsd a tejszíntől krémes, isteni finom levest.
Főételként is megállja a helyét a sűrű kukoricaleves: friss csemegekukoricából érdemes készíteni, de a csutkát sem szabad a kukába dobni, ízletes alaplé készülhet belőle. Pürésítve, tejszínnel dúsítva nagyon krémes lesz a leves, de fűszerekkel és zöldségekkel is érdemes gazdagítani.
Hogy kiemeld a kukorica természetes ízét és édességét, a csutkából készült alaplével öntsd fel a szemeket. Bár melegen is mennyei lesz a leves, próbáld ki hidegen is, olyan lesz, mintha isteni főtt kukoricát kanalaznál.
Kukoricaleves
![kukoricaleves2](https://kep.index.hu/1/0/3940/39406/394065/39406509_055b5154bad12a1224b44e826c2c7f97_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
Alap:
- 8 cső csemegekukorica
- 3 liter víz
Leves:
- 100 gramm vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál szárzeller
- 1 darab póréhagyma
- ízlés szerint só
- 250 milliliter tejszín
- 2 ág kakukkfű
- 1 darab babérlevél
- 1 teáskanál fekete bors (egész)
- 1 teáskanál koriandermag (egész)
Elkészítés:
A kukoricacsövek végét vágjuk le, állítsuk őket a talpukra, vágjuk le róluk a szemeket. A kukoricaszemeket tegyük egy tálba, majd rakjuk félre.
A lecsupaszított csöveket vágjuk félbe, tegyük őket egy lábasba, majd öntsük fel a vízzel. Forrásig melegítük, majd vegyük lejjebb a lángot, 30 percig főzzük. Ha valamennyi víz elpárolgott - nagyjából 2 liternek kell maradnia -, szűrjük le, tegyük félre az alaplevet.
Amíg fő az alaplé, készítsük elő a zöldségeket: a fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk kis darabokra, a póréhagymát és a szárzellert szeleteljük össze.
A babérlevelet, a kakukkfüvet, a borsot és a koriandermagot tegyük fűszerlabdába.
Készítsünk elő egy nagy lábast, olvasszuk meg benne a vajat. Adjuk hozzá a póréhagymát, a szárzellert és a fokhagymát, 4-5 percig dinszteljük, míg puhák nem lesznek a zöldségek. Adjuk hozzá a kukoricát is, 6-7 percig dinszteljük. Öntsük fel az alaplével, tegyük bele a fűszereket, majd forrástól számítva 20 percig főzzük. Adjuk hozzá a tejszínt, azzal is rottyantsuk össze.
A fűszereket szedjük ki belőle, majd botmixerrel pürésítsük a levest, ha szükséges, szűrjük át. Kóstoljuk meg, sózzuk, ha szükséges.
Melegen vagy hidegen tálaljuk.
Fotó: Getty Images