Sűrű, krémes kukoricaleves: hidegen és melegen is mennyei
Szezonban mindenképp friss csemegekukoricából készítsd a tejszíntől krémes, isteni finom levest.
Amellett, hogy ez a lepény csak pár hozzávalóból készül, seperc alatt össze tudod dobni, így akár reggelire, akár uzsonnára is tökéletes fogás lehet az egész családnak.
Mi több, ezt a finom lepényt friss és mirelit kukoricából egyaránt elkészítheted, így szezonon kívül is élvezheted!
Egy nagy tálban keverjük össze a leszűrt/felengedett/friss kukoricaszemeket, a lisztet, a cukrot, a sütőport, sót és borsot.
A tojásokat enyhén verjük fel.
Adjuk hozzá a felvert tojásokat és a tejszínt az iménti keverékhez, és addig keverjük, amíg szépen összeáll.
Egy nagy serpenyőnek kenjük ki a belsejét olajjal, majd melegítsük fel.
Ha az olaj közepes hőmérsékleten szépen felmelegedett, kanalazzunk bele 2-3 evőkanálnyi kukoricás tésztát úgy, hogy enyhén ellapogatjuk a tetejüket, hogy kör alakúak legyenek.
Fontos, hogy egymástól néhány cm távolságra legyenek a lepények, nehogy összesüljenek.
Süssük őket 2-3 percig oldalanként, amíg aranybarnák lesznek.
A kész lepényeket szedjük át egy papírtörlővel kibélelt tányérra, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Díszítésként kínáljunk mellé tejfölt, vagy frissen aprított fűszernövényt, esetleg citromszeleteket.
Fotók forrása: Getty Images
@sobors.hu