
A világ legcsodálatosabb mártogatósához csak egy hozzávaló kell
Joghurt, meg egy kis türelem
15
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
A közel-keleti konyhát egyre jobban megszeretem, ráadásul mindaz, amit megismerek belőle annyira passzol a hétköznapjainkhoz is, hogy rögtön a repertoár állandó szereplőjévé válik a konyhámban.
A különböző sült padlizsánok, a hummusz és ez a joghurtkrém mind olyan egyszerű, könnyű receptek, amik nem csak különlegesek, de nagyon jól használhatóak a mindennapokban.
A labneh elkészítéséhez semmi nem kell egy kis joghurton kívül, mégis a legizgalmasabban savanykás, legkrémesebb krémsajt-mártogatós a világon. Szendvicskrémnek is tökéletes, de a legjobb előételnek, zöldségek és lepénykenyér mellé. Sokan így-úgy cifrázzák, turbózzák az alapreceptet zöldfűszerekkel, magokkal, fűszerkeverékekkel, ízes olíva olajokkal, de én így, a maga egyszerűségében szeretem. A legjobb, ha egy kis hummusz is van mellé.
Ne rettentsen el senkit a hosszú elkészítési idő, a munka körülbelül két perc lesz vele, nem több.
Joghurtkrém, azaz Labneh

Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm joghurt
- 0.5 kávéskanál só
Elkészítés:
Egy nagy, mély salátás tálat vagy fazekat kibélelek egy laza szövetű konyharuhával vagy textil pelenkával. A joghurtot beleöntöm, és kis batyut kötök belőle. A batyut egy fakanálra fűzöm, és a fazék vagy tál peremére támasztom. Így teszem vissza a hűtőbe egy éjszakára vagy egy egész napra, attól függ, mennyire volt sűrű a joghurt, amit használtam. Amikor lecsepegett, lapos tányérra teszem, ízesítem, ha kell, és megcsepegtetem olíva olajjal.
Fotók: Ács Bori/Só&Bors
Címkék: