Lágy, krémes és kényeztető vaníliás csiga tíz perc munkával
A fagyasztott leveles tészta a barátod
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A bolti leveles tészta az istenek adománya, kárpótlásul a háziasszonyoknak a sok-sok házimunkáért. Ha nem végzel sok házimunkát, akkor meg fogd a karmádra. Lényeg, hogy fagyasztott leveles tésztából mindent IS lehet készíteni, ráadásul nagyon gyorsan. Például vaníliás csigát is.
A kakaós csiga nagy kedvenc, minden gyerek és felnőtt szereti, mutattunk is már szupergyors és finom receptet, csak ahhoz magunknak kellett elkészíteni a tésztát. Ez egy sokkal barátibb verzió, a bevásárlólistája úgy néz ki, hogy 1 csomag fagyasztott leveles tészta, 1 csomag vaníliás pudingpor, és jó, ha van otthon még tej és cukor.
Ha nagyon fel akarod turbózni, akkor tehetsz bele valami aszalt gyümölcsöt, mazsolát, aszalt vörösáfonyát, vagy sárgabarackot, elrontani biztos nem fogja. Elkészíteni meg nagyjából annyira bonyolult, mint megfőzni egy pudingot, ami, lássuk be, nem egy űrtechnológia.
A jutalmunk pedig egy finom, puha, lágy, vaníliás-krémes süti lesz, amit befalhatunk vacsorára kakaóval, vagy az asztal közepére tehetjük, ha vendégek jönnek, a maradékot pedig (ha van), elcsomagolhatjuk másnap uzsonnára.
Vaníliás csiga
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 4 deciliter tej
- 2 marék mazsola vagy aszalt gyümölcs
Elkészítés:
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
A kiolvasztott leveles tésztát kinyújtjuk négyzet alakúra. Közben a krémünknek van ideje kihűlni kicsit.
A krémet rákenjük a tésztára, megszórjuk mazsolával, vagy más aszalt gyümölccsel, ha akarjuk, és feltekerjük, mint a bejglit.
A rudat 2 centi széles korongokra vágjuk, és rátesszük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Beküldjük a sütőbe, és készre sütjük.
Fotó: Shutterstock