Füstölt lazacos-spenótos csiga leveles tésztából – Reggeli, de partifalat is lehet
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Az intenzívebb ízhatás érdekében füstölt lazacot válassz ehhez a sós falathoz, amelyhez színben és aromában is nagyon jól illik az egészséges spenót.
A leveles tészta felhasználási lehetősége szinte végtelen, édes és sós tölteléket egyaránt csomagolhatsz bele. Készíthetsz házilag is tésztát, hiszen az otthoni ízhez semmi sem fogható, de semmi nem történik, ha néha a boltit vásárolod meg. Ha szeretnél inspirálódni, akkor ezeket a leveles tésztából készült ételeket készítsd el.
A kis csigák is mindig megmentik a helyzeteket, akár partifalatnak, akár reggelinek szánod őket. A lazac nemcsak isteni választás, hanem omega-3 zsírsavban is gazdag. Ha szereted a kencéket, készíts belőle pástétomot, de ebben a sós csigában is nagyon jól érvényesül az íze, pláne, ha spenóttal dúsítod.
Lazacos-spenótos csiga
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 csomag leveles tészta
- 1 ek vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 120 gramm spenót (leveles)
- 120 gramm füstölt lazac
- 1 darab tojás
- 1 teáskanál víz
- 80 gramm sajt (reszelt)
Elkészítés:
A leveles tésztát tekerjük ki. A lazacot vágjuk kisebb darabokra.
Egy serpenyőben melegítsünk vajat, tegyük rá az apróra vágott fokhagymát és a spenótot, és dinszteljük néhány percig, amíg összeesik. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. A lazacot terítsük szét a leveles tésztán, majd következhet a spenót. A tészta hosszanti oldalától kezdve szorosan tekerjük fel, majd éles késsel vágjunk belőle 1-1,5 centiméter széles karikákat.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és fektessük rájuk a csigákat, de ne túl közel egymáshoz. Egy kisebb tálban verjük fel a tojást a vízzel, majd kenjük le a keverékkel a csigákat. Szórjuk meg reszelt sajttal a tetejüket.
Süssük 18-20 percig, amíg a sajt meg nem pirul rajtuk.
Fotó: Getty Images