
Sajtkrémmel dúsított lazacpástétom metélőhagymával: pirítósra kenve a legfinomabb

Az ínycsiklandó kence pillanatok alatt elkészül, fogyaszd reggelire vagy vacsorára, és még vendégvárónak is bátran kínálhatod.
A rózsaszín húsú hal egészséges és nagyon finom, omega-3 zsírsavat tartalmaz, igazi ínyencség, melyet még azok is szívesen megkóstolnak, akik amúgy nem szívlelik a halat. A lazac az omega-3 zsírsav miatt növeli a jó koleszterin mértékét, vérnyomáscsökkentő, stabilizálja a szívverést, csökkenti a vérrögök kialakulásának kockázatát, és még a hangulatot is javítja.
Nem olcsó alapanyag, mégis megéri felfedezni, rengeteg ízletes fogást készíthetsz belőle. Az egyik legkedveltebb változat, amikor sütőbe tolva pirul, de párolva is isteni, ha pedig szereted a házi kencéket, akkor próbáld ki a lazacpástétomot, melyet pirítósra kenve vagy zöldségekkel tunkolva is elfalatozhatsz.
Sajtkrémes lazacpástétom

Hozzávalók 4 személyre
- 250 g lazacfilé
- 150 g füstölt lazac
- 150 g krémsajt
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 1 nagy csipet szárított kapor
- 1 teáskanál friss metélőhagyma
- friss metélőhagyma a tetejére ízlés szerint
Elkészítés:
A lazacfilét forrásban lévő vízben főzzük 5 percig, majd pépesítsük a füstölt lazaccal együtt.
A pépesített lazachoz adjuk hozzá a krémsajtot, sót, fehér borsot, kaport, metélőhagymát, majd az egészet keverjük alaposan össze.
A lazacpástétom tetejét szórjuk meg friss metélőhagymával ízlés szerint.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!