![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sajtkrémmel dúsított lazacpástétom metélőhagymával: pirítósra kenve a legfinomabb
![lpcover](https://kep.index.hu/1/0/4220/42207/422077/42207712_3221706_789bd103dd8884ed2b6b2fc91a85add8_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az ínycsiklandó kence pillanatok alatt elkészül, fogyaszd reggelire vagy vacsorára, és még vendégvárónak is bátran kínálhatod.
A rózsaszín húsú hal egészséges és nagyon finom, omega-3 zsírsavat tartalmaz, igazi ínyencség, melyet még azok is szívesen megkóstolnak, akik amúgy nem szívlelik a halat. A lazac az omega-3 zsírsav miatt növeli a jó koleszterin mértékét, vérnyomáscsökkentő, stabilizálja a szívverést, csökkenti a vérrögök kialakulásának kockázatát, és még a hangulatot is javítja.
Nem olcsó alapanyag, mégis megéri felfedezni, rengeteg ízletes fogást készíthetsz belőle. Az egyik legkedveltebb változat, amikor sütőbe tolva pirul, de párolva is isteni, ha pedig szereted a házi kencéket, akkor próbáld ki a lazacpástétomot, melyet pirítósra kenve vagy zöldségekkel tunkolva is elfalatozhatsz.
Sajtkrémes lazacpástétom
![lpct](https://kep.index.hu/1/0/4220/42207/422077/42207728_b1c6654704210dcbcea7454ec8ce4b5e_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 250 g lazacfilé
- 150 g füstölt lazac
- 150 g krémsajt
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 1 nagy csipet szárított kapor
- 1 teáskanál friss metélőhagyma
- friss metélőhagyma a tetejére ízlés szerint
Elkészítés:
A lazacfilét forrásban lévő vízben főzzük 5 percig, majd pépesítsük a füstölt lazaccal együtt.
A pépesített lazachoz adjuk hozzá a krémsajtot, sót, fehér borsot, kaport, metélőhagymát, majd az egészet keverjük alaposan össze.
A lazacpástétom tetejét szórjuk meg friss metélőhagymával ízlés szerint.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!