Sajtkrémmel dúsított lazacpástétom metélőhagymával: pirítósra kenve a legfinomabb

lpcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ínycsiklandó kence pillanatok alatt elkészül, fogyaszd reggelire vagy vacsorára, és még vendégvárónak is bátran kínálhatod.

A rózsaszín húsú hal egészséges és nagyon finom, omega-3 zsírsavat tartalmaz, igazi ínyencség, melyet még azok is szívesen megkóstolnak, akik amúgy nem szívlelik a halat. A lazac az omega-3 zsírsav miatt növeli a jó koleszterin mértékét, vérnyomáscsökkentő, stabilizálja a szívverést, csökkenti a vérrögök kialakulásának kockázatát, és még a hangulatot is javítja.

Nem olcsó alapanyag, mégis megéri felfedezni, rengeteg ízletes fogást készíthetsz belőle. Az egyik legkedveltebb változat, amikor sütőbe tolva pirul, de párolva is isteni, ha pedig szereted a házi kencéket, akkor próbáld ki a lazacpástétomot, melyet pirítósra kenve vagy zöldségekkel tunkolva is elfalatozhatsz.

Sajtkrémes lazacpástétom

lpct

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 g lazacfilé
  • 150 g füstölt lazac
  • 150 g krémsajt
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 1 nagy csipet szárított kapor
  • 1 teáskanál friss metélőhagyma
  • friss metélőhagyma a tetejére ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A lazacfilét forrásban lévő vízben főzzük 5 percig, majd pépesítsük a füstölt lazaccal együtt.

A pépesített lazachoz adjuk hozzá a krémsajtot, sót, fehér borsot, kaport, metélőhagymát, majd az egészet keverjük alaposan össze.

A lazacpástétom tetejét szórjuk meg friss metélőhagymával ízlés szerint.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük