Mennyei, lekvárral töltött muffin: egyszerűen készül a mutatós sütemény
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Amennyire látványos, annyira egyszerű az elkészítése, kezdők is bátran nekiállhatnak, a muffint nem lehet elrontani.
Ha kedveled a muffin műfaját, de szeretnéd picit feldobni a puha, édes tésztát, töltsd meg tetszőlegesen választott dzsemmel, eperrel, málnával vagy áfonyával mennyei lesz. Nem lesz vele sokkal több munkád, mint az alaprecepttel, csak bele kell kanalazni a lekvárt a tészta közepébe, majd mehet is a sütőbe.
Ha szeretnéd dekorálni, vajkrémmel vagy cukormázzal is feldobhatod. A bogyós gyümölcsös dzsemhez nagyon jól illik a citrus fanyarsága, koronázd a kihűlt muffint citrommázzal, de valamilyen ízesített krémmel is díszítheted, ha mutatós cupcake-et tennél az asztalra.
Lekvárral töltött muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 200 gramm liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 100 gramm cukor
- 2 darab tojás
- 50 gramm vaj
- 1 tk vaníliakivonat
- 250 ml tej
- 170 gramm dzsem (tölteni)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban keverjük habosra a cukrot és a tojást, adjuk hozzá az olvasztott vajat, vaníliakivonatot, tejet. Keverjük bele a száraz alapanyagokat is, akkor jó, amikor csomómentes, homogén a massza.
Béleljük ki kapszlikkal a muffinsütőt, vagy vajazzuk ki a formákat.
Kanalazzuk félig a formákat tésztával, majd egy kiskanálnyi dzsemet tegyünk a közepükre, utána fedjük őket a maradék tésztával.
Toljuk őket a sütőbe, 18-20 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük.
Ha szeretnénk, cukormázzal vagy vajkrémmel dekoráljuk.
Fotó: Getty Images