Virslifalatkák leveles tésztában - Tízperces bulikaja, amit mindenki imádni fog

bundás virsli
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minden vendégségben eljön az a pillanat, amikor meglátogatjuk azt az asztalkát vagy pultot, ahol a finomabbnál finomabb falatkák sorakoznak.

A vendégségek, családi, baráti összejövetelek során általában megkérdezem, hogy ki milyen süteménnyel, falatkával készül. A legtöbbször az édességek irányába billen a mérleg, ilyenkor gyorsan leszaladok pár zacskó ropiért vagy valamilyen sósért, hogy ellensúlyozzam a cukordömpinget.

Sós falatkákat pedig otthon is lehet gyorsan készíteni, például ezt a leveles tésztába göngyölt virslit, aminél egyszerűbbet nem is tudok elképzelni. Tavaly a gyerekek nálunk tartották a szilveszteri házibulit (8-9 évesek voltak, úgyhogy nagyjából 10-kor véget is ért a móka), és ez a virsli akkora sikert aratott, hogy nem győztem eleget sütni. Tudom, a virsli finoman szólva nem a legegészségesebb étel, de most már lehet kapni magas hústartalmú, szójamentes készítményeket - ez is egy ilyen fajtából készült. 

Leveles tésztába tekert virsli

bundás virsli recept

Hozzávalók 30 darabhoz:

  • 8 darab virsli
  • 1 marék szezámmag
  • 300 gramm leveles tészta
  • 1 darab tojássárgája (kenéshez)
  • 1 marék reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A virsliket vágjuk fel egyenlő nagyságú darabokra. A leveles tésztát, ha fagyasztott, engedjük ki, hogy szobahőmérsékletű legyen, majd terítsük ki és vágjuk egyenlő nagyságú téglalapokra. A tésztákba tekerjük bele a virsliket, kicsit nedves kézzel zárjuk. 

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A falatkákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőrácsra. Kenjük meg tojássárgájával, és szórjuk meg szezámmaggal vagy reszelt sajttal, majd süssük meg őket. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük